Бистришките Тигри и Спартак (Подгумер) нямат милост на турнира “Ринги”

Бистришките Тигри и Спартак (Подгумер) нямат милост на турнира “Ринги”

Витоша (Бистрица)  II и Спартак (Подгумер) се класираха за полуфиналите на традиционния футболен турнир “Христо Гаврилов – Ринги”, който стартира за 49-и път на стадиона в село Войнеговци.

“Тигрите” разгромиха амбициозния Левски (Чепинци) с 4:0. Димитър Кръстев, Чавдар Атанасов и Николай Божов – 2, се разписаха за Витоша. Победителите бяха подкрепяни от екзалтирана агитка от 20-ина души, която не спря да скандира и вика през целия мач. Зрителите станаха свидетели и на куриозни сценки на 4 пъти, когато, при всеки гол на тима от Бистрица, на терена нахлуваше фен с бутилка червено вино в ръка. Ултрасът даваше на всеки голмайстор от любимия му тим да отпие глътка, преди да излезе от игрището.

Във втората среща за деня също липсваше интрига. Спартак (Подгумер) разгроми Вихър (Требич) с 6:0. Тук куриозното пък беше, че и двата тима излязоха с по 10 души на терена. Чак след почивката отборите се попълниха. Оказа се, че част от играчите са имали и служебни ангажименти в неделния ден и заради това са закъснели.

Момчетата на играещия треньор Красимир Гачев (57 г.) наложиха тотално надмощие и още до почивката водеха с 3:0 след голове на Методи Миланов, Николай Георгиев и Красимир Веселинов си осигуриха комфортен аванс. През второто полувреме отново Георгиев, Методиев и Стоил Кръстев оформиха крайното 6:0 за Спартак. Амбициозният шеф на клуба от Подгумер и кмет на селото Валери Динчев не беше на себе си от радост след триумфа.

Домакините от Войнеговци бяха създали отлична организация. Студеното време и снегът не изплашиха верните любители на истинския футбол.
Премръзналите зрители на стадион “Гунди” можеха да се сгреят с домашно червено вино, греяна ракия, чай, както и да се подкрепят от цвъртяща скара с екстра кебапчета, кюфтета и пържолки…Така ще бъде и пред следващите два уикенда от турнира. Входът е БЕЗПЛАТЕН.   

Полуфиналите са на 28 януари, неделя, съответно от 11:00 и от 13:00 ч.

Първият сблъсък противопоставя Кремиковци – Сокол (Негован) – 11:00 часа.

Във вторият, от 13:00 часа, се срещат Витоша (Бистрица) – Спартак (Подгумер).

Финалът е на 4 февруари, неделя, от 13:00 часа.

Футболният турнир “Христо Гаврилов – Ринги” се организира със съдействието на БФС, Столична община – район Нови Искър, кметство Войнеговци и ФК Въстаник 1926.

Милен ДИМИТРОВ

 

*АКО ИСКАТЕ И МАЧОВЕТЕ НА ВАШИЯ ОТБОР ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ ОТ НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩАТА НОВА МЕДИЯ В СОФИЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! ЗА КОНТАКТИ: 0889 99 80 82

 *АКО ИСКАТЕ И ВАШИТЕ РАДОСТНИ СЪБИТИЯ В ЖИВОТА И НА ТЕРЕНА ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4