Любо Пенев към делегатите на конгреса: Намерете изгубената си съвест! Ето какво обещаха той и екипът му (ВИДЕО)

Любо Пенев към делегатите на конгреса: Намерете изгубената си съвест! Ето какво обещаха той и екипът му (ВИДЕО)

Кандидатът за нов президент на бФС Любо Пенев отрече с “не” да има огромен дълг към банка, както често твърди Стефанов. Според Пенев дълга е “старо нещо, изчистено”. Той не даде повече подробности.

Николай Илиев припомни, че всяка година Министерството на младежта и спорта превежда по 1-1,2 милиона лева на БФС за летни лагери на юношески отбори от най-големите школи в България.

Илиев обаче намекна за конфликт на интереси, тъй като въпросните тимове отсядат в хотели, собственост на членове на ИК, а парите минавали през тях. Става въпрос за Сливен (Йордан Лечков – б.р.), Банско (Атанас Фурнаджиев- б.р.) и др.

Любослав Пенев няколко пъти призова делегатите да вземат съвестта си, когато влязат в залата на конгреса на 16 февруари и когато гласуват.

“Намерете я тази съвест, дали под възглавницата, под леглото, в шкафа, но я намерете и елате с нея. Чувам, че се организира хотел за делегатите. В същия хотел ще бъдат и евродепутати. Нека не се излагаме пред чужденците. Дори да изпуснете автобуса за конгреса, хората на рецепцията ще ви упътят, близо е”, каза в типичния си стил Любо Пенев.

От екипа на кандидата изразиха учудване от факта, че не се публикува редовно годишният финансов отчет на БФС. “Аз съм изненадан, че това нещо не се прави, защото такава е практиката. Имаме и идеи как да се осигурява финансиране”, добави бившият заместник-министър на финансите Любомир Дацов.

“Ще се зачита законодателството на ФИФА, УЕФА и КАС (Спортния арбитражен съд в Лозана – бел. ред.). Не може тук, когато ни е изгодно, да зачитаме българското законодателство, а друг път европейското”, каза Пенев.

Той изрече остри думи и по адрес на спортния министър. “Призовавам министър Кралев да не взима страна, защото той представлява държавата. Нека взима отношение, но не и страна. Обяснява колко добре работили с БФС и т.н. Ще искам от държавата един добър партньор и нов стадион. Вълнувам се. Имаме нужда от такова съоръжение. Не може националният отбор да си плаща да играе”, отсече Любо.

Радостин Василев, който влиза в екипа му в качеството си на адвокат, бивш юрист на ЦСКА и др. поиска да бъде изготвен нов устав на БФС.

“В настоящия има много непълни членове и такива, които позволяват различно тълкуване. От правно-административна гледна точка трябва да променим почти всичко в организацията на БФС. Събират се комисии тайно. Заседават и най-вече – взимат решения тайно. Това е неприемливо. Ще бъде задължително променен форматът на първенството. Играят се огромен брой безсмислени мачове. Ще се обсъди броят на отборите, за да няма корупция. Ще искаме равностойни срещи. Професионалната футболна лига може би ще трябва да се включи”, каза Василев.

“Схемата е отработена вече на три конгреса, така че те нямат интерес да я променят, затова се съмняваме в прозрачността”, каза адвокат Василев.

От екипа на Ел Голеадор настояха няколко неща да бъдат гарантирани за конгреса, който ще се проведе в столичен хотел на 16 февруари. Делегати, които издигат Пенев за президент, да участват в комисията по преброяването на гласовете, за да има пълна прозрачност. Сред исканията е и изборите да се направят с интегрална бюлетина, в която да се загражда името на избран кандидат, а не отделна бюлетина за всеки, което води до лесна манипулация.

Другите са: достъп до списъка с клубовете – членове на Българския футболен съюз, допускане на медиите през цялото време на конгреса и публикуване на списък с имената на делегатите, които ще гласуват, и кои клубове представляват.

 

Обещанията на екипа “Пенев”:

* Нов национален стадион и две бази.
* Без присъствие на президенти на клубовете в Изпълкома.
* 150 хиляди деца да се занимават с футбол до 10 години.
* Прозрачност и публикуване на финансовите резултати.
* Промяна във формата на първенството.
* Зачитане на законите на ФИФА и УЕФА.

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4