Как да живеем 100 години с йога

Днес в Пресклуб “България” бе представен новият бестселър “С йога до 100 години” на Даниел Петров – трикратен световен шампион, носител на престижната награда за принос в развитието на йога в света от индийската федерация, основател на първия и най-голям клуб у нас “Скорпион”, учител с богат опит в различни страни. Книгата е добре илюстрирано и разбираемо четиво за всеки, който иска да се радва на стабилно здраве до дълбоки старини. Представени са основните пози, които могат да се практикуват навсякъде – вкъщи, на плажа, в зала.

Феноменът Лазарина Лазарова на 85 г. демонстрира пред репортерите и гостите уменията си да си служи с тялото съвършено, като показа една от най-трудните пози – паун. Магическото въздействие на йога я превръща от развалина в здрав човек преди повече от 15 г. Физик по професия тя преживява злополука, при която си чупи таза. Мъчи се частично да се раздвижва въпреки тежкото си състояние и така започва с йога. Постепенно напредва и се чувства все по-добре. Втори инцидент преди 3 години довежда Лазарина до ортопедична операция. Сменят ставата й с пластмасова и лекарят я предупреждава да спре с йога заниманията. Тя обаче упорито продължава – всяка седмица по 2 пъти е в залата. Няма никакво намерение да се отказва. За нея йога значи живот, но и любов, сподели самата тя.


Участничката в риалити шоуто “София – Ден и нощ” Нажат Хамал разказа как йога я избавила от мигрената, която я мъчила продължително време. Благодарение на редовните упражнения под ръководството на Даниел Петров Нажат вече няма нужда да взема хапчета. Всичко лошо е само спомен, каза чаровната брюнетка.


Запалена по йога от 4 години насам е и Мис София 2014 Гери Тилева, призна тя. Блондинката случайно попаднала на занимание с Даниел Петров и оттогава препоръчва на всеки да последва нейния пример. Това е удоволствие за тялото, развлечение за душата, каза красавицата.


Преди половин година и Николай Николов, също познато лице от екрана, участник в шоуто “София – Ден и нощ “, открил красотата на йога. Той е професионален фитнес инструктор. С йога се възстановява след тежките физически натоварвания, поясни той. С йога се възстановяват и редица спортисти, вкл. Григор Димитров, добави трикратният световен шампион по спортна йога Даниел Петров. При възстановяването се практикува класическа йога т.е. масово достъпната, на която е посветена и новата му книга.

Спортната йога е състезателната, която изисква специална подготовка и методика за поддържане на високо техническо ниво, уточни авторът на “С йога до 100 години”. С 50 на сто йога се поддържа Александър Димитров, познат с прозвището си “Стоманеното тяло”. Той показа, че няма усещане за болка от удари с метален чук по тялото си. Александър съобщи, че към новата книга на Даниел Петров вече има заявен интерес от чужбина и предстои второ издание на английски език.

Daf 1Daf 2Daf 3Daf 4DafDaf 6
Текст: Пресклуб “България”
Categories: Живот, Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4