Топсъдията ни: Нито един футболен бос не ми е звънял, няма “чадър” над Лудогорец

Съдия №1 на България за 2017 г. Станислав Тодоров даде кратко интервю пред многобройните журналисти след официалната част на церемонията по награждаването му. Шуменецът получи тази ценна награда за трети път в кариерата си.
-Г-н Тодоров, честито! Очаквахте ли тази награда?
-Честно да ви кажа, не. Останах малко изненадан. Смятам, че има и доста други колеги, които също заслужаваха приза. Като цяло мисля, че направихме една добра година.
-Какво означава за вас това признание?
-То е заслуга на труда, който положих през сезона, а и през останалите такива.
-Кой беше най-тежкият ви мач?
-Трудно ми е да ви отговоря. Не мога да се сетя на прима виста. По принцип всички мачове са трудни. Няма лесни мачове, независимо кои отбори играят и какъв е резултатът. Работата на съдията е 90 минути и нямаме право на отпускане. Нашата цел е да допускаме колкото се може по-малко грешки, защото безгрешни хора няма.
-Този сезон обаче съдийските грешки бяха много…
-Факт е. Изпращаме тежка година, но аз смятам, че освен гафове, имаше и добри отсъждания. Трябва да се работи, друго не зная какво да кажа, освен работа, работа и пак работа.
-Видях, че си говорихте преди награждаването с Георги Кабаков. Коментирахте ли с него ЦСКА-Лудогорец?
-Не, ние може и да сме си го коментирали, но това са си наши работи. Хубаво, че ми задавате този въпрос. Според мен съдиите се справиха с тази среща. Има нещо положително за съдийството ни и това е Георги Кабаков. Виждате, че той е поканен на топсеминара на съдиите в Малта, което си е едно голямо признание. Смятам, че именно той ни е топсъдията.
-Президентът на БФС каза, че 3-4 души натискат съдиите. Знаете ли кого визира Борислав Михайлов?
-О, не. Питайте г-н президента.
-На вас лично обаждали ли са ви се футболни президенти преди мач?
-Не.
-Честно ли го казвате това?
-(Без да се замисля). Честен съм. Да.
-А на ваши колеги звъняли ли са?
-Значи, ако някой знае такова нещо, нека да излезе и да го каже. Много работи се говорят, но…Истината сигурно е някъде по средата.
-Има ли съдийски “чадър” над Лудогорец?
-Не. Не смятам, че има такъв. Всички отбори са поставени на равни начала и съдиите се стараят да свирят това, което виждат.

Милен ДИМИТРОВ*
използвани са въпроси и на други медии


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4