Локо (Сф) се побратими с Милан (СНИМКИ)

Локо (Сф) се побратими с Милан (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с легендарния италиански футболист на Милан Франко Барези, който е посланик на клубния бранд и му връчи почетен медал на ММС за заслуги към спорта. Той е в София за откриването на детско-юношеска Академия на Милан в сътрудничество с футболен клуб Локомотив (София) и подкрепата на фондация „Играй с Развитие“.

Преди срещата с Кралев Франко Барези подписа от името на Милан тригодишен договор с “железничарите”. Това стана преди състоялата се пресконференция в Пресклуб “България”. Контрактът предвижда през следващите три години да има обмен на треньори между Академиите на двата клуба.

Милан и Локомотив от известно време подготвяха този договор за сътрудничество, който вече е факт. На този етап той е валиден само за ДЮШ на двата клуба.

Всеки месец Милан ще изпраща технически специалист на стадион “Надежда” за обучение по методиката на тренировъчния процес, съобщи Алесандро Джани – директор на Академията. Тя има 19 свои дружества по целия свят с над 3500 деца. В Локо Сф в момента 400 деца, юноши и младежи от 6 до 19-годишна възраст се занимават с футбол. Предимство на договора с Академия Милан е, че няма ограничение за броя на подрастващите футболисти, които ще тренират под ръководството на специалистите от италианския клуб, подчерта шефът на ДЮШ на Локомотив Иво Паргов.

Ключова заслуга за успешното финализиране на преговорите има и председателят на УС на фондация “Играй с Развитие” Александър Александров. Той е платил такси в размер на 40 хил. лв, но бизнесменът подчерта, че най-важното не са парите. Децата и възможността да спортуват са номер едно, затова той е дарил необходимата сума от сърце. Фондацията бе учредена преди месец с цел да подпомага 5 колективни спорта при децата.

Договорът между Академия Милан и Локо (Сф) е пръв по рода си на Балканите. Китай ще е следващата страна, в която ще работят спецовете от италианския гранд. Защо бе предпочетен именно Локо Сф и защо България изпревари Китай? Причината не е само, че имаме еднакви екипи, подчерта Барези. Причината е синхрон и енергия между нас. А в България има също толкова голяма страст към футбола, както и в Италия, завърши легендата на Милан. Италианският клуб чрез своята Академия се явява гарант, че обучението на младите футболисти се води по правилна методика. Това не е просто прехвърляне на един бранд, една търговска сделка (Локо Сф влиза в мрежата на Милан след подписването на договора), това е пренасяне на ноу-хау от Милан в партньорския клуб, изтъкна Франко Барези.

Министър Кралев благодари на Франко за помощта, която оказва на българския футбол. „Радвам се, че стартирате дългосрочен проект заедно с Локомотив, който е клуб с големи традиции. Милан има много почитатели в нашата страна и съм убеден, че присъствието на този велик клуб ще привлече повече деца да се занимават с футбол. Това е наша основна задача и целенасочена политика“, заяви министърът.

„За Милан е чест да развива проект заедно с Локомотив и да присъства в България. Това ще бъде голям стимул за младите футболисти. Щастливи сме да донесем нашите идеи, нашите познания, нашите методи. Сигурен съм, че ще свършим много добра работа с Локомотив“, заяви Франко Барези и поднесе на министъра сувенири на Милан с автограф.

На срещата с министър Кралев присъстваха собственикът на Локомотив Иван Василев, вицепрезидентът на клуба Валентин Николов, директорът на клубната академия Иво Паргов, председателят на Управителния съвет на фондация „Играй с Развитие“ Александър Александров, директорът на „Милан Джуниър Камп България“ Алесандро Джани и футболният агент Фабрицио де Микели.

Снимки ММС:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4