Кой избра Мис “България”? Нагласени ли са конкурсите за красота у нас (ВИДЕО)

Изборът на новата „Мис България 2017″ Тамара Георгиева се превърна в една от водещите теми в социалните мрежи в последните дни наред с победата на Григор Димитров в Лондон. Кой и защо избра Тамара, и най-вече защо хората не я харесаха? На тези въпроси в Код 11-13 отговори дадоха журналистите Соня Момчилова и Патриция Кирилова и психологът Еленко Ангелов.

„Първият път я видях отдалеч и не й обърнах внимание. Казах,че си е много добре висока, коси, всичко е направено. От там насетне това, което се появи в социалните мрежи е друго. Организаторите казаха, че това е фалшифицирана, манипулира снимка от конкуренти на този конкурс, които нарочно са били изпратени там да снимат по този начин. Тук става една доста объркана, сапунена драма“, каза Патриция Кирилова.

Ето какво каза Соня Момчилова: „Вие представяте ли си след триумфа на Гришо ако и „Мис България“ бе едно очарователно момиче. Това е извън законите на херметизма, ако щете. Няма как. Животът е махало – не може, няма пълно щастие. Аз никога не си позволявам да говоря за външните качества и физическите данни на една жена. Надявам се, че никой от нас не живее с илюзията, че тези конкурси за красота си поставят за цел да ни покажат някакъв идеал за красота. Това е понятие от сферата на идеите. Тоест това е едно много субективно понятие. Но след като и в Белия дом са избирали коледното дърво на състезателен принцип, но ние живеем в света на голямата надпревара. И естествено,че това е извратено само по себе си. Дълбоко по себе си тези конкурси са болни. Нали не очаквате на теи конкурси да излезе „Мис Слънчице“- една млада, красива и очарователна жена. Тя няма да попадне там, първо. Ако тя не е дълбоко измъчвана от несигурност и комплекси тя просто няма да попадне на едно такова ужасно място“, каза Момчилова пред BIT.
https://youtu.be/2GnTSoEhi68


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4