Гибона стана треньор на китайци

Гибона стана треньор на китайци

Футболната легенда Божидар Искренов – Гибона вече втори месец е треньор на китайски клуб. Радостта на народа води юношески отбор от град Ухан. Искренов е треньор на 14-годишни футболисти, с които от няколко дни е в България. Тимът е на едномесечен подготвителен лагер в Сливен, като е отседнал в хотела на Йордан Лечков “Спорт палас”.

Гиби е започнал работа в Ухан заедно с бившия шеф на школата на Левски Бисер Хаздай.

Двамата наставници са включени в мащабен футболен проект на 10-милионния Ухан съгласно споразумението за сътрудничество в областта на спорта между България и Китай, което беше подписано в Пекин през 2016 година от министър Красен Кралев.

Преди малко повече от месец Божидар Искренов замина за Китай заедно със съпругата си Кремена Ангелова, която започна работа в най-многолюдната страна в света като треньор по художествена гимнастика. Заралийката, която е бивша гимнастичка, получи изгодна оферта да се занимава с млади китайски надежди. Гибона пък се възползва от шанса да се пробва в треньорството.

“Гиби се уреди. Всички знаем какви пари наливат китайците във футбола, дори и при подрастващите. Дано му потръгне, желаем му успех”, споделиха източниците на БЛИЦ СПОРТ.

Текст и снимки: БЛИЦ Спорт


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4