Мис Вселена България Николета Тодорова пред Витоша Нюз: Искам да спечеля за България

Екип на Витоша Нюз се срещна с Николета Тодорова, която ще представя България на предстоящия конкурс Мис Вселена – Miss Universe. Разберете повече за нея, как се подготвя, какво й предстои, хобитата и интересите й и как можем да я подкрепим по време на конкурса в САЩ.

Казвам се Николета Тодорова на 19г. от гр.София. Модел съм от 14 години. В момента уча първа година в Софийски Университет “Св. Климент Охридски” специалност Археология. Имам придобита професионална квалификация за Полиграфист от Национална Гимназия по Полиграфия и Фотография. Обичам да се разхождам в парка с моите 2 кученца. Харесвам бързите скорости и всичко което повдига адреналина ми.

IMG_1012

Как решихте да станете модел? Има ли конкретен човек или причина, който / която да ви мотивира да участвате и спечелите Мис България Вселена за 2017 г.?

Занимавам се с моделство от 4-годишна възраст, когато майка ми ме записа в школата на Амалия Тинчева и хореографката Ани Петкова, за да придобия грация . В началото всичко беше само за забавление, но няколко години по-късно осъзнах, че моделството се превръща в моя цел и мечта. Бях влюбена в лъскавите бижута, рокли и обувки, и изобщо начина, по който изглеждаха самите момичета. Освен това съм обявена за “Мис Абитуриентка” през 2016 година.

Имате ли опит в конкурси на международната сцена?

Имам опит на международната сцена. През 2015 година представях България на международния конкурс Miss Seven Continents, там влезнахме в Топ 10 и спечелих титлата Miss Charm. Конкурса се проведе в Бодрум, Турция през месец Май. Тогава майка ми ме придружаваше, а сега ще замина напълно сама, но духом семейството ми ще бъде с мен.

С какво друго се занимавате в момента, какво искате да правите паралелно на моделството и след него?

В момента се занимавам изцяло с подготовката за конкурса и с неща, които ще ми помогнат да се класирам възможно най-високо. Работя върху походката си и начина, по който позирам. Там ще заложа на естественото. Ще дам всичко от себе си, за да влезем поне в топ 3, надявам се дори и короната да вземем. Но това за съжаление ще бъде много трудно само с подкрепата на агенцията, семейството и приятелите ми на фона на другите държави, които имат много спонсори.

IMG_1020

Мис Вселена е състезание от световно величина и класа, и за да може някой да се изтъкне, трябва да бъде инвестирано в него. Колкото и да ми помага агенцията, с която участвам, тя не може да направи така, че да се чуе за България по света, без помощта на стабилен спонсор и помощ от държавата. Аз отивам на Мис Вселена, за да представя нашата страна и да покажа, че ние също можем да сме на нивото на големите държави. За съжаление обаче в България има изключително малко реклама за родните представители в надпреварата.

 IMG_1017

Трябва някоя национална телевизия да обяви, че ще се състои това събитие иначе хората няма как да разберат. Никой не знае, че във Виетнам имахме представителка от България, която също участва в един от най-големите международни конкурси -Мис Гранд Интернешанъл, нито пък, че в момента имаме представителка в Китай, която се бори за короната на Мис Свят, почти никой не знае , че и аз ще летя за Лас Вегас на 10 Ноември, за да се боря за победата на България. А да не говорим, че нито една телевизия няма да излъчи тези конкурси, което е практика в другите страни. Когато има много малък интерес от медийна страна няма как хората да знаят, че могат да гласуват за нас и да подпомогнат за нашата победа. Аз съм изключително благодарна и на малкото медии, като вас , които отразихте нашите участия. Никой не е запознат, че всички тези действия носят допълнителни точки на участничките в конкурсите, защото това се следи от самите организатори на тези международни конкурси. Когато нямаме подкрепата от наша страна, как да очакваме чуждите държави да ни подкрепят.

Всички знаем за блясъка на моделството, но кажете ни повече за лошите страни – с какви лишения е свързано, колко време отнема подготовката, променя ли се отношението на хората?

Аз не виждам лошите страни на моделството, защото това е нещото с което искам да се занимавам, а когато човек обича това с което се занимава трудно вижда лоши страни. Лишенията са доста, трябва да пазим организма си, тялото си, кожата си и т.н. от вредители. Подготовката отнема цял живот. Колкото и да е подготвен даден човек винаги може повече и има какво да научи. Хората се променят много, злобата в тези среди е голяма. Доста мои “приятели” се отдръпнаха от мен, но пък в тези моменти виждаш кои са истинските хора до теб.

IMG_1019

 Бихте ли назовали три причини, поради които вие ще спечелите титлата Miss Universe?

Там ще ни наблюдават през цялото време и това ще допринесе за избирането на победителката. Като човек съм много добра и не тая лоши чувства нито злоба към никой, а това там е много важно, както и да не си конфликтна личност. Не трябва да бъдеш изкуствен и да преиграваш, това прави много лошо впечатление и именно поради този факт аз ще бъда максимално естествена. Смятам, че би ми помогнало доброто ми настроение (много е важно да си усмихната, а когато една усмивка е изкуствена то си личи от километри и изглежда доста грозно). Аз съм много отговорна личност, винаги засмяна и амбицирана.

Знаете ли какви са ангажиментите на носителките на призовете от конкурса Miss Universe?

Не не знам, но се надявам да разбера , главно фотосесии и пътувания до други държави, както и участия в най-различни мероприятия, благотворителни събития и др.

Имайки предвид цялото напрежение в работата ви, как поддържате физическа и духовна форма?

Благодарение на семейството ми. Когато те ме подкрепят и са зад гърба ми, мога да покоря целия свят. За мен семейството е най-важно и тяхното мнение е от огромно значение.

Какво е мнението ви за моделите, има ли разлика в работата в България и чужбина?

Разбира се, че има. Тук в България съм забелязала, че търсят  по-изкуствени и посредствени модели. Заплащането е различно и навсякъде се въртят едни и същи лица. Както по-горе споменах в чужбина ги подкрепя целия народ, а тук хора, които се броят на ръцете ми.

Каква е вашата житейска сентенция и благотворителна кауза, с които ще се представите по време на конкурса?

“Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.”

Имам две кученца. Едното от тях има заболяване, наречено “атлантоаксиална нестабилност” причинява скованост и изкривяване на врата. Просто казано разстоянието между първия и втория прешлен е голямо, при движение се получава разместване на прешлените и притискане на основния нерв. Това може да доведе и до летален изход. Едно бебе, което беше само на четири месеца, преживя много опасна операция, която за мое щастие мина добре. Винаги съм обичала животните, но това е моят опит, който ме накара да се чудя колко много животни се нуждаят от помощ, а не я получават.

Моята кауза е да накарам хората да вярват, че едно животно може да превърне целия ти свят в нещо по-добро. Едно животно може да те научи как да обичаш с цялото си сърце, без да очакваш нищо в замяна. Един ден мечтая, че всяко животно ще има собствен дом и семейство.

Какви са вашите хобита?

Обичам да рисувам.

Кога е Miss Universe и как можем да ви подкрепим?

Финалът на конкурса ще бъде на 26 Ноември, аз летя за Лас Вегас на 10 Ноември. В тура с националните костюми всяка участничка обявява как се казва и от коя държава е. Докато тече бикини тура те ни представят, нещо като кратка биография. Отделно когато качат профилите на всички момичета в сайта има кратка автобиография за тях. Гласуването ще става в сайта на Miss Universe, може да следите профилите на MissUniverse в социалните мрежи и там ще бъде публикувана всякаква информация относно кандидатките за титлата и самия конкурс.

Categories: Живот

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4