Джошуа преби Такам, запази шампионския пояс

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа победи Карлос Такам след технически нокаут в 10-ия рунд и запази шампиония си пояс на голямата галавечер в Кардиф пред 80 хиляди зрители на стадион “Принсипалити”.

Както е известно, камерунецът замени Кубрат Пулев, който получи травма и отказа срещата, и оспорваше шампионските пояси на британеца на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA). Такам има в кариерата си 35 победи, 27 с нокаут, 4 загуби и 1 равен мач. Той за последен път беше нокаутиран за последно от руснака Александър Поветкин в десетия рунд на мача им от 24 октомври 2014 година.

Джошуа имаше надмощие в първите шест рунда. Той на няколко пъти поразклати якия си съперник. Въпреки това и по-ниският с доста сантиметри Такам не се предаваше. По средата на третия рунд камерунецът вкара тежко ляво кроше в главата на Джошуа, чийто отговор с дясно кроше и десен прав не се получи както трябва.

Карлос спечели седмия рунд, но силите му стигнаха дотук. Всичко за Такам приключи в 10-ия рунд, когато световният шампион му нанесе няколко страшни тупалки в лицето и нокаутът беше близо. Съдията на мача се видя принуден да прекрати мача, въпреки протестите на камерунеца. Той демонстрираше недоволство и крещеше, че може да продължи боя. Наложи се намесата и на охраната. Решението на съдията обаче бе окончателно и Антъни Джошуа спечели срещата с технически нокаут в тази част.

Това беше четвърта защита на титлата на IBF за британеца и първа на пояса на WBA. Предишните защити бяха срещу Владимир Кличко (технически нокаут в 11 рунд), Ерик Молина (технически нокаут в 3 рунд) и Доминик Брийзъл (технически нокаут в 7 рунд). Титлата в IBF бе спечелена срещу Чарлс Мартин с нокаут във втори рунд преди 18 месеца.

 

Categories: Бизнес, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4