Кобрата: Ще се върна по-силен (ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ)

Кубрат Пулев даде специална пресконференция в София, след като се завърна у нас. Кобрата подробно обясни за контузията, която провали срещата му с Антъни Джошуа за световната титла. Българинът отправи поредна закана към британеца, изразявайки мнението си, че ще го победи.

Пулев говори и за бъдещите си планове. От думите му стана ясно, че следващата му среща най-вероятно ще бъде в САЩ.

“Получих контузията при един от спарингите. При един от ударите се разтегна някакво сухожилие. Изчакахме събота, неделя, като мислехме, че ще отмине, но не стана така и отидох на лекар, който установи разтягане и леко разкъсване при подмишницата на гърдата. След това тренирах една седмица без да правя спаринги, защото болката не позволяваше. Немският лекар каза, че трябва да се пият определени медикаменти. Пихме ги доста ускорено, за да се въстановя и да продължа тренировъчния режим. През цялото време правихме кросове, но основното време за подготовка го прекарах малко като на почивка. След това отидох пак при лекаря, правих физиотерапия, масажи, пих специални витамини. Но всяко нещо си иска своето и не може да се претупа. Все пак това не е градско първенство на София, на което да изляза с една ръка и да побеждавам. Това е мач за световна титла и аз изисквам от себе си да съм на 100% готов. Именно заради това с треньора и лекаря на отбора преценихме, че е по-добре да откажем мача за по-далечен период”, коментира Пулев.

“Става въпрос за много специфична контузия. Като седя нормално и се движа не боли. Боли при дясно кроше, десен ъперкът. Пробвахме да правя спаринг с лявата, но не се получи. Продължавам да съм в залата, ще правя общофизическа подготовка. Контузията не е за операция, просто й  трябва време. Периодът на лечение ще отнеме четири седмици”, обясни Кобрата.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4