Шеф в БФС: Скандалът между Сираков и Домусчиев е недопустим

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира пред “Витоша Нюз” актуални теми от българския футбол.  Сред тях бяха скандала между Наско Сираков и Кирил Домусчиев, предстоящия конгрес на централата през февруари догодина и състава на опозицията на сегашното ръководство.

“Много беше неприятно да видя разразилия се спор между уважаваните от мен колеги Наско Сираков и Кирил Домусчиев. Не трябва чрез медиите да се разправяме, не това е начинът, категоричен беше Фурнаджиев. -Все пак двамата са част от изпълнителния комитет на БФС, колеги са. Грозно е да се разнасят по медиите.

Има и още нещо. Аз лично не съм чул Наско Сираков да обявява, че ще се кандидатира за президент на БФС на предстоящия конгрес през февруари 2018 г. Това бяха само журналистически спекулации.

А колкото до плановете на т.нар опозиция…Кажете ми, вие знаете ли кой е техният кандидат? Защото аз не зная. А до конгреса времето е и малко, и достатъчно. Опозицията не е обявила в публичното пространство до момента нито едно име официално. Да, и аз чета тук-там някакви имена. Любо Пенев е едно от тях. Но да обсъждаме нещо, което не  се е случило?! Това е несериозно! Но аз съм сигурен, че през февруари те ще искарат срещу Борислав Михайлов свой кандидат. Кой ще бъде той аз не мога да гадая.”

Фурнаджиев съобщи още, че през ноември ще се проведе заседание на Изпълкома на БФС. На сбирката се очаква да бъде изслушан отчет от селекционера на националния отбор Петър Хубчев и щаба му за представянето в изминалите световни квалификации. Очаква се Хубси да подпише нов договор.

Ще бъде обсъдена също така и работата на треньорите на младежкия (Антони Здравков) и юношеския до 17 години отбор (Викторио Павлов), както и други актуални въпроси. Павлов вече подаде оставка заради провала в домашните евроквалификации. По всяка вероятност и Здравков няма да остане на поста си.  Младежите стартира с провал срещу Люксембург (0:1) у дома, последван от две неочаквани ремита срещу Казахстан – 2:2 вкъщи и 1:1 като гости. След първите три срещи в Група 9 от пресявките за Евро 2019 нашият тим е на предпоследното, пето място с актив от само 2 точки.

Милен ДИМИТРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4