Хубчев се сопна: Толкова ли е важно кой ще бъде капитан? Това ли е нашата концепция и стратегия?

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Петър Хубчев разкри какво е подобрил в националния отбор след идването си. Специалистът говори преди утрешната световна квалификация с Франция.

“За мен, до известна степен, върнахме малък компонент, в който българският отбор е постигал успехи – по-голяма борба, дух, себераздаване… Що се отнася до гостуванията – не ни достига най-вече самочувствие на чужд терен. Това е признак, че ни липсва класа. Няма го постоянството, а то е признак за това, че си силен отбор. Това обаче не е гаранция, че утре пак няма да изиграем силен мач”, каза Хубчев, предупреждавайки французите, че утре ги чака много труден мач.

“Знаехме още от първия ден, че на двама човека няма да разчитаме. Другите са здрави. Наясно сме с кои ще започнем.

Едно знаем и сме убедени – по нашите виждания пътят е доста труден. Какво се е случвало преди, не е мястото да коментирам. Но България не е световна сила и ще ни е много трудно да се класираме за голям форум. Не правим сметки и не водим разговори какво ще стане при две победи. Дори да ги постигнем, класирането не зависи от нас.

Нашето поведение е за нещо сериозно. Опитваме се да държим момчетата да са концентрирани върху нещо голямо. Дидие Дешан е джентълмен. Рядко в такива срещи се стига до престрелки. Ако мачът завърши както ние искаме, няма значение кой как се е изказал за мен и отбора. Изказванията на фенове и медии малко ни влияят. От няколко дни въобще не поглеждам какво излиза като информация в медиите”, коментира Хубчев комплиментите на френския селекционер по адрес на трикольорите.

Относно това кой ще е капитан на България в отсъствието на Дяков и Ивелин Попов, Хубчев заяви:

“Не е мислено и не е решено кой ще бъде капитан. Но това ли ни е голямата концепция и стратегия? Кой ще е капитан? Още не сме решили. Не отдавам голямо значение кой ще е капитан. За някои може да е важно, но за мен не е. Вижда се кой е капитан на терена. Дай Боже да имаме повече капитани.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4