“Витошка” става пешеходна до храма “Света Неделя”

Емблематичният софийски булевард „Витоша“ става пешеходна зона до „Света Неделя“. Това решение взе Столичният общински съвет след двучасов дебат за проблемите, които мярката би причинила на живеещите и работещите в района. В момента „Витошка“ е пешеходна от „Патриарх Евтимий“ до „Алабин“, сега пространството се увеличава до бул. „Александър Стамболийски“.

Аргументите на вносителите на приетото вече предложение – замeстник-кмета по транспорта Евгени Крусев и главния архитект на София Здравко Здравков, са: превръщането на София в “град на хората” – т.е. шофьорите да бъдат обезкуражени да използват автомобилите си в центъра.

Промяната ще влезе в сила от 1 март. Тя е част от плана за обособяването на площада при храма „Света Неделя“ също в пешеходна зона. Така напрактика целият център ще бъде свързан и удобен за разходка  – от НДК до Градската градина и Народния театър „Иван Вазов“.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4