Само във “Витоша Нюз”: Ивайло Аспарухов с разтърсващи разкрития за българския футбол!

Скандални разкрития направи бившият директор на ДЮШ на Локомотив (Сф) Ивайло Аспарухов в първото издание  за сезона на студио “Витоша Нюз”. Той беше гост на нашата медия, заедно с президента на Левски (Чепинци) Методи Милков и старши треньора на Спартак (Подгумер) Красимир Гачев.

Кой предаде Любо Пенев? Подхлъзнаха ли го някои национали срещу Малта? Кой човек от щаба му в националния отбор си взе дължимите суми, и кои бяха отсвирени? Ще се върне ли Любо като шеф на футбола ни? Какви са плановете му? Готови ли са Димитър Бербатов, Христо Стоичков и Наско Сираков да управляват футбола ни? Има ли далавери в професионалните групи и детско-юношеските школи? Дават ли се подкупи по всички нива на футболната ни йерархия? Защо работят треньори без лицензи и кой ги допуска до клубовете? Кой работи без пари в Изпълкома на БФС? Защо Македония ни изпревари във футбола? Светци или грешници са скандалните екссобственици на Локомотив (Сф) Касев и Льосков? Колко пари дължат те на на своите някогашни подчинени в клуба? Къде потънаха куп пари, дължими към фалиралия клуб? Кой си прави подигравка с футбола?

Бившият директор на школата на Локомотив (София) – Ивайло Аспарухов, отправи сериозна критика към президента на БФС Борислав Михайлов и го обвини за редица проблеми в българския футбол.

Аспарухов, който е бил старши треньор на Беласица (Петрич) в А група, както и на доста отбори в аматьорския и юношеския футбол, попита защо по време на управлението на Михайлов в продължение на 12 години националният отбор не се класира никъде.

Според него, единственият член на изпълнителния комитет, който работи за футбола и то без да получава финансови дивиденти е Наско Сираков.

Именно легендата на Левски, както и Любослав Пенев, Христо Стоичков и Димитър Бербатов- успели като футболисти, той вижда като евентуални бъдещи ръководители.

„Когато ти си ръководител на едно нещо, ти поемаш всичките негативи и позитиви. Дай да говорим за позитивизъм, дай да се класираме някъде.

Откакто той е дошъл като президент на БФС, ние пропуснахме седем форума.

И ако е още 12 години президент, вероятно и следващите седем ще ги пропуснем. Каква ми е идеята? Ако иска да имаме резултати, трябва да се направят глобални промени. Работил съм 4 години в БФС и ги познавам всичките.

И мога да ви кажа, че единственият, който работи за футбола там, е Наско Сираков.

Дали Фурнаджиев, дали Лечков? Всичко това работи с интереси във футбола. А във футбола трябва да има професионализъм и дисциплина, а не интереси.

Искам да попитам също така: „Защо специалисти като Пламен Марков не си получиха заплатите от БФС, като Любо Пенев не си получи, като испанеца Давид Родригес, като Данчо Йорданов.

А защо Ради Здравков си получи заплатите, който в момента работи в Лудогорец. Кой командва? Ако Любо Пенев и Пламен Марков работеха в Лудогорец, вероятно и те щяха да си получат заплатите.

„Аматьорския футбол трябва да се подпомага от държавата, от общините, от БФС.

Същото е и за децата и юношите. А там трябва да се тръгне по региони. Виждате: няма футбол в Бургас, няма футбол в Сливен, няма футбол в Шумен, няма футбол в Хасково“.

Защо тези мачове се плащат, за съдии, за делегати. А това са едни деца, които просто сега се учат да ритат топката. Защо не се поеме от БФС? Нали имат 10 милиона бюджет, къде отиват тези пари? Нищо не се знае, няма прозрачност“.

През февруари предстои изборен конгрес на БФС, а една от вечните теми в такава ситуация е кой има право на глас и той трябва да избира.

„Да се проверят всички отбори кой има право на глас.

Който не развива футбол, няма право да решава съдбата на българския футбол. Това трябва да се промени. БФС не е бащиния на никого.

Има личности като Любослав Пенев, като Христо Стоичков, които са доказани футболисти, нека да дойдат и те да опитат да ръководят, да видим как ще се представят.

Да дойдат и да си представят програма за четири години и ако се справят, остават. Ако не се справят, да се откажат честно и почтено.

Не знам дали има опозиция, но смятам, че на този конгрес на Боби Михайлов няма да му е лесно.

„Толкова са наболели проблемите във футбола в момента, и не мисля тези хора, че ще се справят. Наско Сираков, Любо Пенев, Стоичков, Бербатов – силни и доказали са се хора. Може би хората обаче се страхуват, че няма да е честна битката.

Не мога да разбера как треньорът като сбърка и го гонят. А президентът не бърка ли, ако не се класираме? И никой не казва нищо.

В София има 48 клуба, а осем от тях само имат стадиони. Е за какво развитие на футбола говорим?

Той се върна и на периода като национален селекционер на приятеля си Любослав Пенев и начина, по който беше отстранен- след 1:1 у дома с Малта.

Според Аспарухов, срещата умишлено не е била спечелена и посочи няколко важни момента – атаката на малтийците, от която е станала дузпата и отбелязано попадение, както и последвалата пропусната дузпа от нашия състав.

 Също така попита “Как така България губи 1:7 от Япония в контролна среща, като само година по-рано при Пенев нашите бият същия съперник с 2:0?”.

Г-дата Милков и Гачев говориха за проблемите на аматьорския футбол в първата част на нашето студио. Кой спаси идола на “червено-черната” агитка Калоян Караджинов за футбола? Работил ли е наистина като зидаро-мазач Кайо, за да се изхранва? Защо Любо Хиената избра офертата на Левски от Чепинци? Ще гонят ли “сините” от софийското село промоция за Трета лига?

Това са само част от разискваните въпроси в предаването.

Вижте в следващото видео:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4