Родни национали учат за треньори, Неделев също става студент от есента

Двама от футболните ни национали учат за треньори. Става въпрос за защитника на Левски Димитър Пиргов и брат му Илко, който е вратар на Верея (СтЗ).  Двамата завършват втори курс ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград, където са приети в нововъведената специалност “Треньор по вид спорт”. След дипломирането си Пиргови ще притежават и треньорски лиценз “Б”.

Лекции заедно с тях слуша и бранителят на Ботев (Пд) Цветомир Панов, който преди дни получи за първи път повиквателна от селекционера на „лъвовете“ Петър Хубчев. Там учат и халфът на Славия Емил Мартинов и ексиграчът на „белите“ Борис Мидилев.

На студентските банки в Благоевград седят и други популярни имена от близкото минало като героите от САЩ ’94 Емил Костадинов и Петър Михтарски, административният директор на Ботев (Пд) Асен Караславов, скаутът в ЦСКА Велизар Димитров, както и вратарят на Славия Георги Петков.

От есента техни колеги ще станат още звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев, капитанът на “канарчетата” Лъчезар Балтанов, както и вратарите Георги Георгиев и Мартин Димитров, научи “Витоша Нюз”.

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4