Легенда в крикета издържа Керала, където отиде Бербо

Индийският Керала Бластърс официално стана част от футболната биография на Димитър Бербатов.

Клубът е едва на три години (24 май 2014), но не отговаря на етикета футболно джудже, тъй като е изключително мощен финансово. За това се грижи главният акционер Сачин Тендулкар, който е много повече от най-добрият индийски крикет играч за всички времена.

Сред финансовите благодетели на Керала са още актьори, филмов продуцент и виден индустриалец. Сачин Тендулкар дава името на клуба, комбинирайки прякора си Мастър Бластър и името на областта, където е отборът – Керала.

Керала Бластърс има два финала в тригодишната си история, които губи с по 0:1 от Нортийст Юнайтед през 2014 година и Атлетико Калкута през 2016-а.

Домът на “жълтата армия”, както наричат Керала Бластърс, е 75-хилядният “Джавахарлал Неру”, построен през 1996 година и използван предимно за крикет. Съоръжението има уникална архитектура, която засилва акустиката и го прави един от най-шумните стадиони в света.

Област Керала е сред малкото региони в Индия, където футболът е по-популярен от крикета, а  Бластърс е сред виновниците за това.

Бербатов няма да се чувства чужд в новия си отбор, тъй като ще играе под ръководството на познат  треньор. Бившият му наставник в Манчестър Юнайтед и Фулъм Рене Мюленстеен е с основна  заслуга за привличането му. Холандецът вече взе бившите “червени дяволи” Уес Браун и Пол  Рачубка, което още повече ще помогне за интеграцията на Бербатов.

Очаква се Бербатов да води атаката с канадеца Йън Хюм, който е сред най-големите голмайстори в  историята на тима с 5 гола. Пред него са само Антонио Джърман и Крис Дaгнал, които са с по…6 попадения.

Керала Бластърс не за първи път привлича класни европейски играчи, като най-известните чуждестранни попълнения в тима досега бяха испанският защитник Карлос Марчена и английският вратар Дейвид Джеймс.

Източник: БЛИЦ Спорт


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4