Важна промяна в аматьорския футбол! Вече са разрешени по 7 смени

БФС информира клубовете, че в Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2017/2018 година е заложена важна промяна, която касае първенствата за деца и юноши, само в областните и зоналните първенства.

 Тя касае бройката на извършените смени, както и по какъв начин могат да бъдат извъшвани.

Става въпрос за член 23: Извършване на смени на състезатели по време на срещите.

В Параграф 2 се казва: “В областните и зонални първенства и турнири за деца, юноши младша и старша възраст, ученици, жени и девойки всеки отбор има право да смени по време на играта или през почивката между полувремената, 7 (седем) футболисти, колкото са включени в протокола на футболната среща, като за второто полувреме за смени играта има право да се спира до 3 (три) пъти на отбор.”

От една страна от БФС искат да дадат шанс на всички деца, които са записани в протокола за даден мач, да запишат минути на терена. Така един млад футболист може да се появи на терена при всички положения, ако треньорът му има желание да го използва.

От друга, за да не се накъсва ненужно играта през второто полувреме, всеки тим има право през втората част да я спира три пъти. Така в едно спиране треньорите могат да извършат двойна, тройна, четворна смяна и т.н.

Източник: БТА


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4