ММС награди Антъни Иванов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи бонус от допълнителни 5000 лв. на финалиста от Световното първенство по плувни спортове за мъже и жени в Будапеща (Унг) Антъни Иванов.

Според Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от Министерство на младежта и спорта за постигнати призови класирания през 2017 г. 8-ото място на 18-годишния Антъни на 200 м бътерфлай се премира с 5000 лв. Заради изключителната стойност на постижението, което е едва 4-ти финал на Световно първенство в историята на мъжкото ни плуване министър Кралев взе решение да даде допълнителен бонус на Иванов. Така сумата, която той ще получи за постижението си става общо 10 000 лв.

„Поздравления за уникалния резултат и емоциите, които ни донесе. 8-о място и финал на Световно първенство в плуването е изумително постижение и аз смятам, че то трябва да бъде стимулирано допълнително. Ти си едва в началото на своята спортна кариера и ти желая да постигнеш още много призови класирания“, заяви Кралев.

В разговора с министъра Антъни съобщи, че вече има покани от престижни университети в САЩ, част от Бръшляновата лига.

Кралев връчи на Иванов и на неговия личен треньор Николай Вакареев почетни плакети на ММС. На срещата присъстваха също генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова и главният мениджър Кристиян Минков.

Днес Иванов заминава на лагер в Камчия, на който ще се подготвя за предстоящото Световно първенство за юноши и девойки в Индианаполис (23-28 август).

Попадането на Антъни Иванов в идеалната 8-ица на Световно първенство е едва четвърто за мъжкото ни плуване, след това на мъжката ни щафетата 4х100 м св. стил от Колумбия през 1975 година, на Денислав Калчев в Рим през 1994 г. (100 м бътерфлай) и на Михаил Александров в Мелбърн 2007 (100 м бруст).

В кариерата си от 2008 г. насам Иванов има около 200 национални рекорда, като преди да навърши 18 години има 14 рекорда за мъже.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4