България аут от Евро 2017 след здрава битка с Чехия

България e аут от Евро 2017 по минифутбол в Бърно след здрава битка с Чехия. Нашите момчета отстъпиха след голяма битка от домакините с 0:1 на осминафинал. След равностойно първо полувреме чехите заиграха много твърдо, на моменти даже грубо, с което се опитаха да сплашат българите.

Въпреки това тимът ни не се предаде и стъпи мъжки в сблъсъците. И двата тима пропуснаха по няколко чисти положения, на висота се представиха и вратарите. Фатална за нас се оказа 32-ата минута. Домакините поведоха с гол от дистанция на Патрик Левчик след отличен пробив и центриране на Гуделка. Отличният до тогава вратар Тодор Малинов капитулира – 1:0!

В търсене на изравнителен гол българите заиграха ва банк и бяха на сантиметри от гола. Голямата драма настъпи в добавеното време. Първо чехите пропуснаха да покачат на празна врата, а в ответната атака нашите закъсняха и се стигна до пряк свободен удар. С изпълнението се нагърби Петър Златинов, който обаче би в стената и това беше край на нашите надежди.

За домакините игра бившият халф на бургаския Нефтохимик Томаш Мица. Чехите излизат на четвъртфинал срещу победителя от сблъсъка между Босна и Херцеговина и Хърватия. Мачът е утре от 21,15 часа.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4