Босът на Локо (Сф) посети Кения

Собственикът на Локомотив (Сф) Иван Василев посети Кения. Визитата на боса е била в търсене на потенциални инвестотори и спонсори за „червено-черния“ клуб, научи vitoshanews.com.

„Да, информацията ви е вярна. Наистина изкарах няколко дни в Кения, потвърди Василев пред  vitoshanews.com. – Знаете в какви времена живеем. Знаете финансовото положение на нашия клуб какво е. На практика почти сам аз издържам любимия Локомотив. Това е истината. Помага си всеотдайно само един човек, мой приятел и съмишленик от дълги години. Непосилно е.Нормално е да търсим инвеститори, спонсори…В Кения бях по работа. Скапах се от път. Проведох среща с представители на мощна европейска фирма, която има солидни позиции в Африка. На този етап не искам да издавам подробности от разговорите. Правя го в името на Локомотив. Когато в началото на тази авантюра започвахме бях оптимист. Започвам обаче лека-полека да се отчайвам. Ще видим до кога ще издържа. След като няма интерес към нас, след като никой не иска да ни помага пътят е един… Инвестициите ми само за 2016 г.са в размер на 600 000 лева, отделно от това платих и като данъци 60 000 лева за това, което съм направил на държавата. И какво имам аз в „Надежда“, на стадиона? Две косачки и един валяк – това е всичко…

Но няма да се предавам. Ако трябва и в Америка ще отида.“

Василев подържа връзка и с арабските бизнесмени, които се срещнаха с него преди време в „Надежда“. „Ще видим как ще се развият нещата с тях. Доколкото разбрах изготвят бизнес-план. Не сме се срещали повече. Писаха ми есемеси. Нищо съществено“, призна бизнесменът, който спаси Локомотив през 2015 г.

Vitoshanews.com  научи и друга интересна подробност. Фармацевтичният гигант “Актавис” се е оттеглил от спонсроството на „червено-черната“ ДЮШ. Двете страни започнаха амбициозен проект в края на ноември 2015 г. Беше даден стартът на детска футболна академия “Надежда” – съвместен проект между двете страни, който има за цел възстановяването на една от най-големите и традиционни школи в София – тази на столичното Локо.

Договорът за сътрудничество беше за четири години, като в този период се предвиждаше изграждане на изкуствени игрища в базата около стадиона в Надежда, техническо и финансово обезпечение на школата и треньорите в нея, осигуряване на професионални стажове в чужбина на специалистите в академията, както и ежегодно участие на децата на Локомотив в най-големия юношески турнир в света – “Готя Къп” в Гьотеборг.

Изпълнителен директор на Академията стана Ивайло Паргов, който е основен двигател на идеята.

През декември 2016 г. обаче „Актавис“ се оттегли от проекта. Сега школата в „Надежда“ разчита само на средствата на един човек – Иван Василев. Въпреки всичко все пак един тим на Локото – момчетата от набор 2005 г., ще участват през лятото на „Готя Къп“.
Милен ДИМИТРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4