Легенда на ЦСКА се бори с рака

Легендарният футболист на ЦСКА Красимир Безински се бори с коварно заболяване. Прочутият защитник е изправен пред най-тежката битка в живота си. Юношата на Пирин (Благоевград) има тумор на дебелото черво.

55-годишният Безински е част от един от най-великите отбори в историята на ЦСКА. Тази генерация, водена от Аспарух Никодимов, срами колосите Нотингам и Ливърпул в турнира за Купата на европейските шампиони. Безински е един от най-близките хора до иконата Христо Стоичков. Двамата работиха заедно в националния отбор преди десетина година. После Краси работи като треньор в Танзания, където беше начело на местния гранд Симба. Безински е бил треньор в Саудитска Арабия, беше скаут и на „Армията“. За последно коравият защитник от близкото минало водеше тренировки по минифутбол на базата „Баухаус“ в ЖК „Дружба“.

Краси Безински е роден на 29 юни 1961 г. Той е изтъкнат футболист на Пирин и ЦСКА, играл още в Портимонензе (Португалия) и в Израел. Петкратен шампион на страната, 6 пъти носител на националната купа и 1 път на Суперкупата; 2 пъти полуфиналист в евротурнирите (за КЕШ и за КНК). Бивш треньор в Ал Наджма (Саудитска Арабия), помощник-треньор в ЦСКА, Берое и националния отбор, за последно помощник на Димитър Димитров-Херо в Ал Кадисия (Саудитска Арабия).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4