За дългата професорска ръка и пионките със статут на треньори

Ръководството на Спортика (Благоевград) публикува отворено писмо срещу “своеволията в националния отбор за жени”.

Предлагаме ви го без редакторска намеса:

“Кой и как си позволи гавра с най-добрата женска футболна школа в България? Дългата професорска ръка и пионки със статут на треньори сформираха нов национален отбор по футбол с 13 състезателки на НСА и нито една от Спортика. Ръководството на футболен клуб “Спортика” Благоевград е длъжно да изрази своята позиция, относно последният гаф, който сътвориха ръководителите на женското направление в родния футбол.

Никой няма право да се подиграва с най-продуктивната футболна школа в страната, дала през годините десетки състезателки за всички футболни гарнитури на женския национален отбор. Най- малко пък тези ръководители на тази игра в нежния пол, които многократно са търсили помощта на благоевградския клуб и са ползвали услугите на състезателките на Спортика, за участие в европейски клубни турнири.

Чашата преля, след като ръководителите на националния отбор, който подчертаваме участва само в приятелски срещи/ без официални такива/ си позволи да остави извън списъка с повиканите състезателките, поне три от момичетата, които са гръбнака на Спортика. Вместо това в листата с пътуващите до Кипър за контролна среща фигурират цели 13 футболистки на НСА.

Само най-големите лаици в този спорт, могат да си позволят подобна проява, която няма никакво логично обяснение, освен шуробаджанащината, която прозира от всички страни на женския футбол. Излишно е да казваме, че футболистките на Спортика са достатъчно конкуретни на всички останали в отборите, участващи в родното първенство. Изявите им през последното десетилетие е гаранция за това, плюс отличията на сметката на клуба не само у нас, но и в чужбина. Няма случай, в който футболистка на Спортика, да е отказала да се отзове на покана от страна на национален селекционер, в различните гарнитури.

Освен това момичетата на Спортика винаги са показвали най- доброто от себе си във всеки мач с националната фланелка. За разлика от някои други, които са използвали участията на националния отбор, за туризъм и отдих. Не бе далеч времето в което Спортика имаше цели 8 момичета в националния отбор, но тогава на треньорския мостик бе истински селекционер, разбиращ от работата си, а не настоящите преподавателки в НСА, които смятат себе си за недосегаеми и единствени разбиращи от материята, женски футбол.

Ръководството на Спортика няма да търпи подобна гавра с труда на треньори и десетки състезателки, които нямат никаква вина за поредната глупост сътворена от един самозабравил се феодал, облечен в академична титла. Ние сме длъжни да си защитим реномето на школа №1 в женския футбол в Бължария. Достатъчно е да споменем имената на Евдокия Попадинова – футболистка №1 на България за 2016 година, нейната подгласничка Лилия Костова, Кристина Петрунова, Вени Дони Сърбинска, Веселина Махлелиева, Дияна Иванова, младите Лилия Бирова, Габриела Янева, Антонина Шопска и други.

Ръководството на Спортика Благоевград пожелава успех на националния отбор и момичетата, които ще пътуват за Кипър. Те нямат никаква вина за безчинствата на някои хора, присвоили си националния отбор, та дори и целия женски футбол. Защото всички момичета в България, които се занимават с този спорт, заслужават само уважение и възхищение за това което правят, без да получават финансови облаги за това.”

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4