ГЕРБ спечели изборите, Патриотите са трета политическа сила

Финалните резултати от екзитполовете на “Маркет линкс” сочат 3% преднина за ГЕРБ пред БСП. Партията на Борисов е събрала 31,85%, а на Корнелия Нинова 28,73%. На трето и четвърто място се нареждат Обединените патриоти – 8,49% и ДПС с 7,72 процента. ДОСТ, Да, България и Нова република са под 4% бариера и няма да влязат в парламента. Гласовете „не подкрепям никого” са над 3%. Те се броят за действителни и при преизчислението на практика смъкват 4-процентовата бариера пропорционално за всяка партия. Очакват и около 150 хил. гласа от чужбина, които могат да доведат до известно пренареждане.

“Преди месеци постъпихме морално – подадохме оставка и се преброихме на ново. Това показа, че ГЕРБ трябва да е водеща сила. Ще положим много усилия, но този път с малки компромиси, за да може в преговорите с потенциалните партньори, когато видими кои са, да имаме стабилно правителство. Надявам се бързо да направим правителство.

Единственото, което ще кажа тази вечер, е че благодаря на българите, че подкрепиха нашата политика.

Категорично победихме социалистите. В следващите дни ще дадем още отговори, но към момента всичко може да се промени. Българският народ е толкова мъдър и съм му благодарен, че отчете всички рискове и постъпи по най-добрия начин.

Не е  честно и правилно да говорим сега. Не може да поставяме условия на бъдещите ни партньори – трябва да седнем, да видим резултатите и тогава ще коментираме. Аз не мога да отговарям за БСП, все пак те бяха достоен противник, ако те се считат за победители – да им е честито. Ние ясно декларирахме с кой може и с кой не може да правим правителство. Все пак ние сме длъжни да направим правителство. сами предизвикахме тези избори и резултатите ни се препотвърдиха. Сега вече сме отчели всички грешки и компромиси, които вече няма да правим”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4