Борисов избухна срещу Герджиков: Тия и една крушка не могат да завият!

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов събра на среща в НДК актива на партията в София. Бившият министър-председател разговаря с членове и симпатизанти за приоритетите, залегнали в предизборната кампания на партията.

Управленската програма на ГЕРБ я писаха не само участници в управлението, но и кметове и депутати. За първи път направихме програма, която отчита направеното, отчита възможностите и слабостите ни. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с актива в НДК.

„Всяка цифра в нашата програма е на база на направеното и растежа през последните две години. А не както говорят от БСП, че сме отворили торбата с обещанията“, коментира той. По думите му няма нито една цифра, която да е обещана. „Всяка една от тези цифри е съобразена с управленския мандат. В нашата програма няма нито едно обещание. Приоритети са формирани на база на растежа, приходите, по-големите събирания и увеличението на Брутния вътрешния продукт“, коментира още Борисов.

„Думите на Герджиков, че за 5 дни е направено повече, отколкото за 5 години, граничат с нахалството. Те една крушка не могат да сложат. Защо Герджиков не види какъв ремонт се прави в другата тръба на „Ечемишка“, защо не види магистралите, естакадите и т.н. Много мразя някой да ме подпитва по този начин. Точно когато проф. Герджиков беше във властта, искаха да дадат магистрала „Тракия“ на концесия, а сега българинът се вози без пари. Точно по времето на Тройната коалиция се дадоха пари за тунел „Ечемишка“, но нищо не се направи“, убеден е бившият министър-председател.

„С кое подразнихме хората в София? Всички помнят как изглеждаше бул. „Ломско шосе“, как изглеждаше Телевизионната кула, Лъвов мост, как се развива метрото. Според мен се подразниха, защото казахме, че ние сме го направили. А и нямаме тази пропагандна машина, която комунистите имат“, категоричен е лидерът на ГЕРБ. „Помните ли как изглеждаха детските градини, училищата, театрите, оперите, как изглеждаше „Южния парк““, попита той.

По думите му, когато той е станал кмет, в София не е имало нито една зала. „Така, както скачахме от еуфория след победата на Гришо, така ще скачаме и на волейболистите след няколко дни в „Арена Армеец“, защото и тях си ги обичаме“, увери бившият премиер.

„Толкова ми стана приятно, когато видях как в Ларгото са опънали една мрежа и малки деца си прехвърлят една топка. Всички ние заедно направихме тази София. Когато станах кмет най-младият тунел беше на моята възраст. Какви са сега трамваите в София, какви са тролеите, какви са автобусите? Някой днес ми сравни смяната на една лампа с работа за пет години. Трудно може да приемем тази оценка. Приемаме забележките на хората, но не и на тези които са се провалили“, отсече Борисов.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4