Нечувана наглост: МОСВ ще даде още 150 000 лв. хонорар на Димитър Рачков

Министърът на околната среда Ивелина Василева ще даде през 2017 г. на съгражданина си Димитър Рачков още 150 000 лв. хонорар за участие в няколко представления. Парите стават общо 300 000 лв. Тази голяма сума е за участие на актьора в кампанията “Яко е да си еко”. Това е инициатива, която цели да се възпитават децата да пазят природата и животните.

Средствата са огромни дори за стандартите на Холивуд. Там известните актьори участват в такива кампании абсолютно безплатно с благотворителна цел. За жалост у нас българските звезди не постъпват като американските си колеги, съобщи агенция ПИК.

Скандалното в случая е, че Рачков участва, също добре заплатен, и в клип на месарската фирма “Чех”.

Там Рачков под трофейните рога на елен, рекламира салами от “автентично дивечово месо”. От една страна получава пари от министерството за запазване на биоразнообразието, а от друга, няма скрупули да рекламира, как колят диви животни и правят колбаси от тях.

Че Рачков е халтураджия печалбар е отдавна известно, но това надхвърля всякакви етични норми. Това че парите сигурно са по обществена поръчка не означава, че ако има хора  с морал в министерството не трябва да го санкционират и да го накарат да върне парите, които е взел по програмите.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4