Нова смърт почерни футбола: Почина Стефан Орманджиев

След дълго боледуване на 63-годишна възраст е починал големият футболен съдия и ръководител Стефан Орманджиев. Тъжната вест съобщи синът му Стоян.

“С огромна тъга и болка споделям, че на 4 януари около 19,20 часа от този свят си отиде моят татко – Стефан Орманджиев. Много ще ми липсваш”, написа Стоян.

Стефан Орманджиев е роден на 29 март 1953 г. в София. Син е на един от най-легендарните треньори във футболната история на България и ЦСКА Стоян Орманджиев. Стефан Орманджиев играе в юношите на ЦСКА, а след това в Граничар (Свиленград). Набляга и на обучението – дипломира се като инженер във ВИАС. Но открива, че призванието му е съдийството. Навлиза в българското футболно съдийство през 1983 г. От 1993 до 1998 г. е международен съдия. Ръководи 107 мача в “А” група на българското първенство и 32 международни срещи.От 1999 г. е делегат и наблюдател на УЕФА и ФИФА.

През годините е бил част от ръководството на БФС, заемал е високи постове в ЦСКА, включително и президент в в периода 2004 – 2006.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4