Побоища и заплахи за съд след мач на юноши в София (СНИМКИ)

Със страхотен скандал завърши мачът Септември – Велбъжд (0:1) от зоналното столично първенство при юношите старша възраст, родени през 1998-1999 г. От щаба на гостите сега ще заведат дело срещу един от футболистите на столичани . Това заяви за Viasport.bg треньорът на отбора от Кюстендил Юлиян Кръстев.
Причината е побоят, който се разигра след края на срещата. Един от футболистите на Велбъжд – Марио Стоянов (на снимките), е пострадал сериозно.
На терена на 57-мо училище в столицата се заформя страхотно меле между футболистите на двата тима, което завършва с 5 червени картона – 3 за домакините от Септември и 2 за играчи на Велбъжд, както и доста пострадали.

Потърсихме треньорите на двата отбора, за да разкажат какво точно се е случило след мача. Наставникът на домакините Людмил Георгиев обеща да отговори на въпросите ни във вторник. Предлагаме ви гледната точка на треньора на Велбъжд Юлиян Кръстев пред Viasport.bg:

“Инцидентът стана когато свърши мачът. В края наши състезатели се радваха. Вдигнаха победоносно ръце, след което първо им налетяха футболисти на домакините, а след това и хора от трибуните – около 20 души. Нашите какво да правят?! Опитаха се да се отбраняват. На тези мачове има един човек охрана, който е на 70 години.
Преди това домакините провокираха цял мач, удряха без топка… Грозна работа. Такива неща се случваха във футбола ни преди 20 години. Тогава се действаше по този начин. Почнаха да удрят наши футболисти, а те нямаше какво да направят освен да се опитат да се защитят. На терена влязоха родители и някакви момчета с качулки, може би са от фракции или фенклубове, около 5-6 човека. Имаме едно доста пострадало момче – Марио Стоянов. Водихме го в Пирогов, чакахме там, правиха му скенер на главата. Грозна картинка беше. Днес цял ден разговаряме с представители на БФС, които организират това първенство. Нашите родители се учудват как може това да се случва, как ще си пуснат децата  да ходят на мачове. Но ние ще се опитаме да съдим това момче, което удари наш футболист. Взели сме медицинско свидетелство.

За домакините бяха показани 3 червени картона, за нас – 2. Дори не знам на кои играчи от нашите бяха вдигнати.
Ние не сме виновни, даже и аз бях ударен, не знам от кого. Опитах се да прибера отбора в съблекалнята, но това стана веднага след мача, когато всички са разпръснати. Не можахме да се приберем. Ще се опитаме по законен път да си търсим правата, защото като останат ненаказани, се получава напрежение. Все пак тук е Кюстендил. Ако дойдат и няма наказание след това, което се случи, не знам как ще се изиграе този мач.”

Делегат на срещата е бил Николай Добрев, който е предал доклада си. Във вторник, 6 декември, ще има заседание на дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС, която трябва да реши наказанията.
%d0%b1%d0%be%d0%b9-2%d0%b1%d0%be%d0%b9-3

Снимки: Viasport.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4