АПИ си има нов шеф, Лазаров хвърли оставка

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров е депозирал оставката си в деловодството на Министерството на регионалното развитие. В нея се посочва, че считано от 1 декември 2016 година, той желае да освободи поста по „лични причини“, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Министър Лиляна Павлова е приела оставката на инж. Лазаров. На негово място предстои да бъде назначен досегашният член на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Пред БНР Лазаров коментира лаконично, че работата в Пътната агенция върви добре и проектите се движат в срок.

Лазар Лазаров ръководеше АПИ при първия кабинет на ГЕРБ и беше отстранен при управлението на Пламен Орешарски. След него на поста беше назначен Стефан Чайков. По време на второто служебно правителство – на Екатерина Захариева, обаче той беше сменен “по вазимно съгласие” и на негово място беше върнат Лазаров.
Между двата периода начело на АПИ той оглавяваше Пловдивския панаир.

Кой е новият шеф?

Дончо Атанасов е роден на 18.09.1958 г. Инженер, със специалност „Металургия”, от Химикотехнологичния и металургичен университет в София. Бил е депутат в 37-то Народно събрание.

В професионална кариера е бил директор на “ПБС – Прогресивни бизнес решения” ЕООД, шеф на дирекция „Оперативен контрол и управление на АПИ, аналитик в „Стройко 2000“ ЕООД, член на Съвета на директорите на „Артескос 98“ АД, управител на „Трацем Транс“ ЕООД, завеждащ маркетинг в ИК „Христо Ботев“ завеждащ маркетинг в ИК „Бреза“, заемал е и различни длъжности в МК „Кремиковци“.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4