Бойко Борисов подаде оставка, чакат ни предсрочни избори

Премиерът Бойко Борисов хвърли оставка! По този начин той изпълни обещанието си, дадено преди президентските избори. “Управляващата коалиция няма мнозинство. Подавам оставка! Вече има ново мнозинство – БСП, ДПС, ДСБ и други. Нека да си направят правителство, ние ще им помогнем с кворум, ако се наложи. Винаги сме се съобразявали с волята на народа, заяви Борисов.

Ще потърся много сериозна отговорност на кметовете за изборния резултат.

Държава се управлява трудно. Положихме много усилия. Управлявахме 2 години, нека сега да управляват другите през останалите 2 години. Благодаря много и на Радан Кънев, който направи всичко възможно, за да загуби център-дясното. Нека да отидем на мажоритарен вот. Постигнахме отлични резултати и дадохме видими резултати на хората. Построихме магистрали, сгради и санирахме. Пресякохме контрабандата.
Аз съм спортист и мога и да побеждавам и да губя. Това е конституцията, не аз. Законът е такъв няма да гласувам, как ще гласувам за това правителство…

Конституцията повелява, след като хвърлим оставка, мандатът да отиде при БСП. Те имат възможност да направят правителство без нас. Аз съм побеждавал достатъчно пъти за да мога да губя. Аз съм спортист и мога и да побеждавам и да губя.

Преди 2 години, ако не бяхме хвърлили оставка, щяхме да сме още в политическа криза. Загубата на ГЕРБ е категорична, ясна и ние ще си изведем нашите поуки. Още веднъж искам да благодаря на всички, които са ни подкрепили, да се извиня на всички, които не са. Мислех, че всичко, което правим, е добро.”

Извънредната пресконференция на Бойко Борисов се запомни и с минискандала, който се разрази между премиера и Сашо Диков. Журналистът на няколко пъти провокира Борисов с викове, че цяла София била червена. “Г-н Диков ми каза, че София е станала червена. За какво? За метрото, или заради булевардите, или за Южната и Северната тангента? Аз си спомням, г-н Диков, като станах кмет, че нямаше един фонтан в София, Околовръстното беше цялото в дупки, в какво състояние бяха детските градини. Г-н Диков, на вас ви отговорих 100 пъти. Може да отидете при приятелката си Корнелия Нинова и да й зададете въпроси и на нея”, посъветва Борисов, докато Диков крещеше въпросите си отстрани.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4