Световното по джаги завърши, българи и немци са най-добрите

Изминалата неделя беше последният ден от тридневното световно събитие в София – второто издание на Roberto Sport Sofia International Series 2016 – най-мащабнният и престижен турнир по джаги провеждано досега у нас. В последния ден от състезанието се изиграха мачовете от дисциплините по двойки. Гостите от Германия спечелиха златните медали в категориите мъже, сеньори и смесени двойки. А златото при жените отиде в ръцете на българките Екатерина Атанасова и Благовеста Герова. Джуниърът Марио Томов също спечели първо място, заедно с партньора си от Австрия.

Ето и класирането:
Open Doubles
1.      Torsten GRÜNKORN (DEU) – Julian WORTMANN (DEU)
2        . Alexander DI BELLO (DEU) – Daniel SORGER (DEU
3.      Matej VOLEK (CZE) – Martin DOUSA (CZE)

Women Double
1.      Ekaterina ATANASOVA (BGR) – Blagovesta GEROVA (BGR)
2.      Viviane WIDJAJA (DEU) – Sabine BROSE (DEU)
3.      Maria PADER (DEU) – Sarah KLABUNDE (DEU)

Senior Doubles
1.      Klaus GOTTESLEBEN (DEU) – Ulrich STOEPEL (DEU)
2 Detlef FREITAG (DEU) – Heinz KIESSLING (DEU)
3. Wolfgang LAWALL (DEU) – Josef CORNELIUS (DEU)

Junior Doibles
1.      Daniel BURMETLER (AUT) – Mario TOMOV (BGR)
2.      Golshan CHAMANI (IRN) – Denis BISEROV (BGR)
3.      Kristiyan NIKOLOV (BGR) – Luboslav STOYANOV (BGR)

Mixed Doubles
1.      Sabine BROSE (DEU) – Oke HARMS (DEU)
2 Giuliano BENTIVOGLIO (BEL) – Blagovesta GEROVA (BGR)
3 Viviane WIDJAJA (DEU) – Minyoung BAI (DEU)

В рамките на турнира състезателите имаха възможност да премерят своята сила на удара, реакция и точност. Всичко това беше възможно благодарение на новият уред Sport Botz, изработен от Валентин Симеонов, състезател в СК „Джагоарс”. В крайното класиране след многократни опити на своите способности, състезателите, които достигнаха до призванията бяха следните:
Киприан Танасе от Румъния, който спечели надпреварата за най-добър удар, отчитайки трите компонента – сила, бързина и точност.
След тай брек между Нико Щраке и Улрих Стоепел за най-силен удар, австриецът Нико, който се състезава за варненският клуб „Джа-Ра”, спечели надпреварата. А най-добра времева реакция показа отново Киприан Танасе.

Специалната награда на турнира за MVP player, бе връчена на Марио Томов от СК „Джагоарс”.

Световните серии на Роберто Спорт бяха проведени от 28 до 30 октомври в зала „Универсиада” с любезното съдействие на домакините от Спорт Академи, а мачовете бяха излъчвани на живо целодневно по Спортал ТВ. Голяма част от медиите отразиха международния турнир, десетки гости посетиха състезанието и се насладиха на спортните умения на най-добрите играчи по джагите от Европа и България.

СК „Джагоарс” – организатор и домакин на събитието, се надява Световните серии на Роберто Спорт и занапред да се провеждат на територията на нашата страна, за да може футболът на маса да се развива и тук на все по-високо и професионално ниво и за да могат всички да имат възможността да се докоснат и насладят на емоциите и красотата на този спорт.

Витоша Нюз бе медиен партньор на събитието

Categories: Uncategorized

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4