Втори ден на Световното по джаги, България с нови отличия

Измина и вторият ден от Световното първенство по джаги, което се провежда в София. За втора поредна година Roberto Sport Sofia International Series 2016 се провеждат в България – това е най-престижното състезание по джаги, състояло се досега у нас. Събитието е много мащабно и престижно и за да премерят своите джаги способности, на него са се събрали над 160 състезатели от България и 14 европейски страни.

Националните състезания при мъжете, които започнаха през първия ден от състезаниято бяха доиграни. Първото място със златните медали бе спечелено от Герамния. Втори са Австрия. Бронзът спечели Българският отбор след победа над швейцарците.

През съботния ден се проведоха и всички дисциплини по единици, както и играта със смесени двойки. България спечели днес няколко медала при жените и децата. Златото в категориите оупън и жени отиде в гостите от Германия, а при джуниърите бе спечелено от Марио Томов – младата надежда на България в джагите от СК „Джагоарс” /организатор и домакин на събитието/.
Ето класирането:
Open singles:
1.      Alexander Di Bello (DEU)
2.      Pascal Salzgeber (CHE)
3.      Christopher Marks (DEU)
Women Singles
1.      Sabine Brose (DEU)
2.      Blagovesta Gerova (BGR)
3.      Ekaterina Nikolova (BGR)
Junior singles:
1.      Mario Tomov (BGR)
2.      Denis Bisero (BGR)
3.      Daniel Burmetler (AUT)

Senior Singles:
1.      Ulrich Stopele (DEU)
2.      Robert Mauer (AUT)
3.      Heinz Kiessling (DEU)

Финалите в Дисциплината Смесени двойки ще се доиграва в неделния ден.

Витоша Нюз е медиен партньор на събитието

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4