Васко Кръпката по адрес на Слави: Учиндолска кратунка на конци, цървул, дошъл в Софето!

Легендарният български музикант Васил Георгиев, по-известен като Васко Кръпката, изрази възмущението си от предстоящия концерт на Слави Трифонов. Както е известно, проявата ще блокира движението около Орлов мост и ще причини хиляди проблеми на софиянци.

Васко Кръпката прояви остра реакция в личния си профил в социалната мрежа. Предлагаме ви текста без редакторска намеса:

“Не мога да повярвам!Орлов мост ще бъде затворен за концерт на човекът, който направи чалгата институция!!!Човекът, който се появи с така нареченото си шоу в момент, в който Големият Тодор Колев /мир на душата му/ набра популярност с шоуто си по Национална телевизия, което беше истинско, шарено, интелигентно и джаз-ориентирано и беше отстранено със замах от новоизлюпилата се, новоокопитилата се номенклатурно- олигархична, ченгесарско-мутренска, групировко-силова, прослойка на онези, които осребриха соца и демокрацията със замах на руски богатири и безсилието на местните “структури” на новата власт…..тогава, около средата на 90-те, когато в новите музикални магазини се появяваха касетки и дискове на Клептън, Бийтълс, Стоунс, Пърпъл, Реймбоу, Цепелин, Флойд, Рей Чарлс…и пр. цялостна палитра на световната музика на свободните хора….също така БГ албуми на Янка Рупкина, Валя Балканска, Теодосии, Щурци, ФСБ, Тангра, Георги Минчев, Милена, БТР, Подуене Блус Бенд, Атлас, Медикус, Роберта….и мн. други народни, поп, рок, блус, пънк, метал, джаз и пр… музики и това заприличваше на шоу-бизнес….дойдоха с бухалките и казаха СТОП!!!
Тогава се появи учиндолската кратунка на конци …. и то в най-гледаното време на телевизията- неделя 20.30 – това се казва на съвременен език “прайм тайм”…. появи се то с неговите ….”питат ли ме дей зората- шат на патката главата”…. ” ш.ти скъсам г.за”…. …”нема не искам нема недей”… …”едно Ферари”…, …”за крадец не ставаш сине ти си будала”… и пр. простотии, дето ме е гнус, че ги пиша….

ама то не е виновно цървулчето, дошло в Софето, в суматохата, в мътната вода рибка да лови….виновни са първо злите сили, които тогава го набутаха и щедро спонсорираха и потриваха ръце доволно, че целият ни устрем към свободния дух беше попарен и културният подем на свободни, беззащитни, романтични, безсребърници, опитващи се да измъкнат Българската култура от хватката на половин вековния гнет на конюктурната, одържавена “култура”, ръководена и контролирана от всевъзможни казионни съюзи, ентусиастите от 80-те и 90-те, които пишехме музиката си по улиците и тя се раждаше от спонтанното ни чувство, че може да станем свободни, ако повярваме….

ей това беше залято с мощна бухалко-силиконова-посттекезесарска суб-халтура с мазни спонсори натъпкани с мръсни пари и пр… виновни са и онези, музиканти, които се продадоха на чалгата с купища оправдания…е и всички , които се тъпчат по тези кючек-вакханалски сборища , хора жадни за зрелищата на безпардонноста, простащината, меркантилната нахална простотия, издигната в култ….Виновни, са всички, които допуснаха това да се случи!!!Всички, които подкрепиха това събитие от Столична Община и от всякъде, сте виновни и аз, сромния черноработник на БГ музика от 80-те и 90-те не съм склонен да простя!!!

На края да кажа нещо хубаво. Орлите на Моста, това любимо за нас място са виждали кво ли не…то не беше посрещане на Хрушчов…Брежнев…Тошан…Чаушеску…Кадафито и той…Тенор-Сакс-Кобурготски….и пр. все изхвърлени от историята кратунки…та и още една ще издържат…издържали са и пак ще издържат!!!Долу чалгата!!!Да живее Свободния Български дух!!!
Васко Кръпката


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4