Кандидат-президент отговори достойно на наглеца Толстой

Съпредседателят на Патриотичния фронт и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов изпрати обръщение към руския журналист и депутат Пьотр Олегович Толстой. Предлагаме ви го без редакторска намеса:

“България не се продава, г-н Толстой.

На човека, който си позволи неуместното изказване, че руснаците щели да изкупят България, искам съвсем кратко да напомня: България не се продава!

България – това е 14 века история, с няколко века повече от руската. България даде на Русия азбуката и християнството.

И Вие, руснаците, и американците, и европейците досега изкупувахте български политици, които доведоха България до това незавидно положение!

Но за добрите ни отношения – да сме наясно, България не се продава.

Уважаеми господине, България винаги ще бъде признателна за свободата си. И точно тази свобода и независимост ние ще браним срещу когото и да било. Приемам, че изреченото от Вас е глупава шега. Длъжен съм да кажа обаче, че е неумела и безвкусна. Прилича повече на провокация.

На подобни провокации ние, българите, едва ли ще се хванем. Но те оставят горчив вкус – неприятното усещане, че някой злоупотребява с традиционно добрите ни отношения.

Надявам се, че зад думите си стоите само и единствено Вие, г-н Толстой, и те по никакъв начин не представят мнението на гражданите на Русия.

По тази причина очаквам Вашето лично извинение към българския народ!”

Повод за реакцията на съпредседателя на Патриотичния фронт и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов е коментарът на Пьотр Толстой, направен в неделя вечерта пред БНТ. В репортаж на медията от изборите за държавна Дума в Русия Толстой обяснява за намеренията си като бъдещ депутат в политиката към България: „Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4