Словенец стана президент на УЕФА

Александер Чеферин (Словения) е новият президент на УЕФА. Той бе избран по време на извънредно заседание на централата в Атина. Чеферин победи с 42 гласа срещу 13 холандеца Михаел ван Прааг. Словенецът наследява на поста Мишел Платини (Франция).

Част от събитието бяха членът на Изпълкома на УЕФА Борислав Михайлов, Борислав Попов и Михаил Касабов, който пусна бюлетината с гласа на родната футболна централа.

Първият и изглежда най-актуален проблем пред новия президент на УЕФА е бъдещият формат на Шампионската лига. Както е известно, големите клубове от първенствата от Топ 4 на Европа поискаха промяна в своя полза и тя вече бе анонсирана.


КОЙ Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ?

Александер Чеферин е роден на 13 октомври 1967 година в Любляна. Завършил е юридическия факултет в Любляна, работи в адвокатската кантора на родителите си. От 2005 година заема постове във футбола, като първоначално се занимава с футзала. Женен, баща на три деца, владее английски и италиански език. Той е президент на футбола в Словения от 2011 година.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4