Прекратен мач и бой на ЦСКА откриха сезона в окръжната група

С много емоции стартира новият сезон в софийските окръжни групи. Новооснованият ЦСКА размаза Люлин с 8:0 като гост в мач от АОГ – Юг. Победата на “армейците” имаше и символично значение, защото тимът на домакините е издържан от Нико Аманатидис. Бизнесменът е тъст на “синята” легенда Даниел Боримиров. С дубъл за успеха на водения от Валентин Илиев тим на ЦСКА 1948 се отличиха Йоан Маринов и Едуард Атанасов.

Успешен беше стартът и на амбициозния Надежда (Доброславци). Новият проект на боса Светослав Цончев победи като гост Вихър (Требич) с 2:0 след попадения на Калоян Вацов и Димитър Захариев. Това беше и дебютен мач за новия старши треньор на гостите Георги В.Александров.

Изненадата на кръга се получи в Иваняне. Там Левски (Чепинци), който има аспирации за първото място в групата, отстъпи пред нахъсаните домакини с 0:2.

В АОГ – Юг също имаше интересни събития. На истинска голеада станаха свидетели зрителите в Герман, където местният Конелиано обърна след невероятна драма Гранит (Владая) с 6:4. Гостите успяха да поведат с 4:1 и вече се виждаха като сигурно победители. Отчаяният щурм на домакините обаче им развали плановете. Гълъбов, Кръстев, Данчев и Моралиев – 2, донесоха пълния обрат и трите точки за Конелиано.

Със скандал предсрочно приключи срещата БМ Спорт – Орловец (Кокаляне). При резултата 2:1 за домакините кокалянци вкараха гол, който беше отменен от главния съдия Любомир Инджев. Реферът се довери на сигнал на своя помощник Петър Джугански – син на доскорошния шеф на Съдийската комисия на БФС Никола Джугански. Помощникът прецени, че след изпълнение на корнер топката е напуснала пределите на игрището и посочи аут.

Последва групов протест на гостите, които тръгнаха да искат обяснение от асистента. Джугански по най-бързия начин се затича към съблекалните и после категорично отказа да продължи мача въпреки увещанията от страна на колегата си Инджев и на дежурния делегат Павел Павлов. Любопитно е, че в бригадата беше и Денис Соколов – също рефер от професионалния футбол.

В крайна сметка срещата не се доигра, а СТК на ЗС – София присъди служебна загуба за Орловец с 0:5. На двама играчи от тима на гостите – Димитър Недялков и Стилян Гамански пък им бяха спрени правата. Заседанието на Дисциплинарната комисия не се проведе във вторник заради липса на кворум и техния случай сега ще бъде разглеждан през следващата седмица

Левски-Раковски разгроми Железница със 7:1. С дубъл за “сините” се отчете Мартин Вълчинов, който е син на доскорошния помощник-треньор на представителния отбор на Левски Явор Вълчинов.

В Източната АОГ за отбелязване е постижението на Иван Спасов от Мирково. Нападателят заби 4 гола за успеха над гостите от Левски (Елин Пелин) със 7:1.

*Очаквайте всяка седмица репортажи от атрактивното първенство на АОГ
*Екипът на vitoshanews.com очаква от вас сигнали и покани за репортажи на тел.0889998082


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4