Президентът на Филипинитe нарече Обама “кучи син”

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нарече Барак Обама „кучи син” в свое изявление пред журналисти. В следствие на това американецът отмени планираната среща между двамата.

Държавните глави трябваше да разговарят днес в рамките на форума в Лаос. Това щеше да е първата среща между Обама и новоизбрания президент на Филипините. Преди да замине за Лаос обаче Дутерте направи скандалното изявление по адрес на американския си колега. Той го предупреди да не повдига темата за “извънсъдебните убийства” във Филипините.

Вместо с Дутерте Обама ще се срещне с южнокорейската си колега Пак Гънхе.

По-късно говорителят на филипинското президентство обяви в изявление, че Дутерте съжалява за обидното изказване и се извинява заради това, че думите му са били възприети като лична атака срещу Обама.

При встъпването си в длъжност на 30 юни тази година Дутерте започна безкомпромисна война срещу наркотрафика. От тогава над 2000 предполагаеми наркодилъри и наркомани бяха убити.

Categories: Политика

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4