Оставки! На всички до една. И се молете да не стане най-лошото

Много ги харесвам. Дори мога да кажа, че ги обичам. И ги обожавам. Един от хилядите съм, които те са пленили. И пиша емоционално за тях. За всеки спечелен медал от тях. За всяка среща с усмивките им. Защото до вчера исках да не съм от онези, които вкарват напрежение и бълват глупости преди важните състезания. А виждах и знаех какво се случва, но си казвах: “Не може да е истина, момичетата преувеличават.” Мълчах за скандалите със Симона Пейчева, за разправиите със Силвия Митева, за Мимето Матева. От федерацията по гимнастика изкараха Матева почти инвалид, а тя ходеше по улиците и плачеше. Кой знае още колко скандали е имало, които са потулени. Мълчахме, защото всички те, а и други момичета, плачеха и не искаха да кажат нищо. Не искаха да се покажат с лицата си, страх ги е. Молеха ни да не пишем нищо, защото ще пострадат. И все още ни молят, защото щели да си имат проблеми. С кой и защо? Това нормално ли е? В какъв свят живеем? Тази федерация лична собственост ли е на някого, комунизъм ли е построен, само една позиция ли се чува?

Инцидентът с Цвети Стоянова сложи край на абсолютно всичко. До днес в 12:00 часа на обяд няма никаква реакция от федерацията по художествена гимнастика. Оставките са задължителни. На всички до една, които управляват този спорт в България. Настояваме да подадете ОСТАВКИ незабавно и повече да не стъпвате в зали по художествена гимнастика. Вие – Илиана Раева, Мария Петрова, Ина Ананиева, психолог Татяна Янчева, Даниела Велчева (помощник на Ина Ананиева), членовете на Управителен съвет и всички, които превърнахте федерацията в окупационна зона.

Ако имате поне малко останала капчица морал, вървете си. Трагедията с Цветелина ще тежи на съвестта ви, ще ви стряска в сънищата, ще ви преследва до последния ден от живота. Всъщност, вие нормални ли сте? Наистина ли постъпихте така с това дете. Много добре знаете, че от края на месец април от лагер на Спорт Палас Цвети е говорила на тема самоубийство. Какво направихте до 14 юни? Явно абсолютно нищо. Татяна Янчева, вие какво правите освен да лапате пари, да пътувате и да се снимате с госпожа Раева? Само не обяснявайте, че сте направили всичко и е нямало как да помогнете на Цветелина. Само не ни баламосвайте. Молете се да не стане нещо по-лошо, тогава светът ще ви се окаже тесен. Не си мислете, че и този път ще ви се размине и следващия понеделник или вторник ще излезете с решение: “дисциплинарно наказание”.

Раева, лесно е да се говори, когато се печелят медали. Лесно е да се снимаш с министри, да прегръщаш момичетата, всичко да е напудрено. Трудно е, когато стане трудно. Вие се провалихте. 70-те или 80-те медала нямат никаква стойност. Ама никаква, разбирате ли. Майната им на тъпите медали, ако децата ще се хвърлят от етажите.

Раева, знаете ли какво се случва в нормални страни при опит за самоубийство на водещ състезател в един от най-популярните спортове. Свиква се кризисен щаб, говори се, взимат се решения и се подават ОСТАВКИ. Повече от 6 часа нямаше официално изявление от федерацията по случая. Отворете сайта и вижте какво сте написали там…Коментарът е излишен. Иначе сте много добри в селфитата, букетите и благодарностите. За Бога, спрете да благодарите на министрите, ставате смешна. Ясно е какво целите, но осъзнайте се, не всичко е на всяка цена и болна амбиция.

Раева, колко нахална трябва да сте, за да водите безумна дискусия с журналист във “Фейсбук” часове след трагедията. И да си сложите ваша снимка (със сигурност добре избрана от многото галерии) на изявлението ви за гимнастичката. Лошото е, че се засягате на критиките и не понасяте да ви нападат. Вашата позиция е единствена, правилна и закон. Затова се стигна до тук.

Вие, във федерацията, наистина ли след случилото се в неделя с Цветелина я оставихте в България с баба й? Опитвате да замажете инцидента с приказки, че Цвети сама не е пожелала да замине за Израел. Хора, които са в обкръжението ви, започват да пускат тънки версии, че Цвети не е добре с главата. Само не я изкарвайте ненормална, защото съвсем скоро тя ще проговори. Тогава не искам да съм на ваше място. Нали сте едно семейство, как никой не видя, че това момиче има проблеми. Слушах две госпожи на възраст над средната в една телевизия как обясняваха, че в отбора няма никакви проблеми. Моля?! Вие нормални ли сте? Знаете ли какво е в отбора, какво е около отбора. Атмосферата е отровена, момичетата не искат да играят. Не от вчера или последните месеци. Отдавна е така. Броят дните, часовете и секундите до края на Олимпиадата в Рио. Разбирате ли, не искат повече да играят за България, смазани са, убити са. Обаче плачат и не искат думичка да излезе от тях, защото щели да си имат проблеми.

Раева, как ви даде сърце да оставите ансамбъла в Израел, а не се върнахте в България. Да, няма как да помогнете на Цвети под прозореца в “Пирогов”, но вашето мнение пак е надделяло. Момичетата първо са ви помолили да не играят, после са казали, че не искат и нямат сили да участват на Европейското. Глас в пустиня. Тия приказки, че силата ще стигне до Цвети, ги разправяйте на наивници, не на нас.

Раева, това, което се случва във “Фейсбук” от вчера следобед до момента, е нищо. Повярвайте. Ако се случи нещо по-лошо с Цвети, интернет критиките ще ви се сторят като майско слънце. Предполагам, четете (активна сте във Фейсбук) и виждате какво е настроението на хората. Да вкараме и Иво Тонев в случая. Как пък не се намери един да каже добра дума?! Всъщност, има такива във вашата ситуация, но са прекалено малко.

Позволявам си да взема първото случайно попаднало ми мнение от стотиците по ваш адрес. “Като няма майка, да бяхте я осиновили, да бяхте подкрепа, да бяхте опора, утеха. А не вие на плажа, а тя в полет към бездна.”

Цвети, обичаме те. Ще се оправиш и отново ще ни радваш с усмивката си. Молим се Бог да те закриля…
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4