Славия взе двама нови, преговаря с румънец

Славия започна подготовката си за новия сезон. Треньорът на тима Александър Тарханов спешно търси нов десен защитник. “Белите” засега се похвалиха само с двама нови футболисти.

“Плановете ни се промениха, след като влязохме в Лига Европа. Съкратихме почивните дни, а остават съвсем малко дни за подготовка. Втори ден сме заедно. Започнахме с медицински прегледи. След вечерната тренировка тръгваме за Банско и до 25 юни ще бъдем на лагер там. Има футболисти, които са играли в младежкия и юношеския национален отбор, за тях трябва малко повече почивка и ще работят на облекчен режим”, заяви руският специалист.

Със Славия се разделят защитниците Димитър Пиргов, Цветомир Панов, Диего Фераресо и Мартин Дечев. За сметка на това с първия отбор ще тренират пет юноши на клуба до 19 години.

“Ще тренираме до 22 юни по два пъти на ден. Ще има и двустранни игри, както и контрола с Пирин. Когато разберем кой е нашият съперник в Лига Европа, ще вземем допълнително мерки как да се подготвим за мачовете. Взехме Божидар Васев и Александър Бранеков. Нужен ни е още един опитен защитник. Ще пробваме и румънец – централен защитник. Може и да го привлечем в отбора. Наблюдаваме и някои нападатели. Имаме голям проблем с десен защитник”, каза още Александър Тарханов.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов също се спря пред журналистите.

“Толкова много години станаха с тези първи тренировки. Годината е малко по-особена за нас. Първо ще участваме в Лига Европа и второ ще играят нашите деца, които си извоюваха това право. Тези момчета дадоха всичко от себе си, за да се класираме в евротурнирите. Това е, което най-много ме радва. Желая здраве и на футболистите и на треньорите и на привържениците на Славия. На всички, които са свързани с нас и милеят за Славия”, каза Стефанов.

Той не пожела да коментира какви са целите на отбора, но иска на Славия да се паднат най-слабите възможни отбори в жребия за първия предварителен кръг на Лига Европа. “Ще се опитаме със собствени сили и възможности и с само с футболни средства да го направим. Славия се класира само и единствено с футболни средства за Лига Европа. Видяхте колко други отбори какво направиха.

Къде ще играем? На стадион “Славия”. Кой иска лампи? Някой самозабравил се. Кой е тоя олигофрен?Ботев няма осветление, Славия, Черно море и още 5-6 отбора нямат осветление. Ботев и Черно море ще играят в Стара Загора от 8 вечерта. Това е олигофрения и простотия. Коя е тази телевизия, която ще предава мача от 8 часа вечерта? Кое семейство няма да гледа новините и сериалите? Това е уникална простотия”, подчерта Венцеслав Стефанов.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4