Плажният ни футбол има нови спонсори

Днес в Пресклуб “България” комисията по плажен футбол към БФС обяви програмата на националния отбор за новия състезателен сезон. В пресконференцията участваха и спонсорите на тима – изпълнителният директор на “Joma” България Валентин Николов и председателят на корпорация “Развитие” Александър Александров.

Подготовката ще започне на първи юли в Кранево с контролен мач срещу Румъния, като веднага на следващия ден ще се изиграе още един мач. На 4-ти и 5-и август са предвидени още 2 приятелски срещи със северната ни съседка в Констанца. На 12-и, 13-и и 14-и август в Шиофок, Унгария, националният ни отбор ще се изправи последователно срещу Азербайджан, домакините и Дания в група 1 на Дивизия 2. Не може да имаме големи очаквания за представянето ни, споделиха днес Чавдар Атанасов – мениджър на родния отбор по плажен футбол и Юлиян Арнаудов – член на специализираната комисия.

Все пак нашите играчи са любители, а не професионалисти. Това е третото ни участие в Евролигата. Целта е да прескочим първия кръг и да покажем добри резултати, поясниха отговорните представители на БФС. Ако преодолеем първото препятствие, тогава 12-те отбора от елитната “А” дивизия и прескочилите “Б” дивизия ще формират нови групи.

Трудностите пред развитието на плажния футбол у нас са свързани най-вече с намиране на подходящи терени и попълването им с пясък. Затова предимно се търсят естествени терени, поясни Арнаудов. По тази причина географията на плажния ни футбол се простира изцяло в Източна България – Варна, Бургас и Русе. Дори в София няма едно прилично игрище за провеждане на турнир, същото важи и за Пловдив, а също и за останалите големи градове от вътрешността на страната. В държавното първенство тази година ще се включат 10 отбора. Началото е в Кранево от 17-и до 19-и този месец. Вторият кръг е седмица по-късно на същото място. А от 29-и до 31-и юли в Шкорпиловци ще се състои трети кръг. Четвъртият кръг със суперфинала е във Варна от 19-и до 21-ви август.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4