Дядо Люпко тропна по масата, иска футболисти!

Старши треньорът на Левски Люпко Петрович направи доста скандално изявление след първата тренировка на “сините” за новия сезон. Сърбинът призна, че не разполага с достатъчно качествени футболисти.

„На първата тренировка липсваха седем футболисти. Нар, Бабатунде, Христов, Александров, Де Нойер, Лукин, Йоргачевич. Перуанецът се обади, че няма виза. Лукин е контузен, не мога да разбера как професионален футболист няма да обяви на клуба си и на треньора, че е контузен. Началото е тежко. Нямаме достатъчно качествени играчи. Имаме млади играчи, но те са млади, докато станат ще им трябва време. Ще се опитаме да направим добри резултати в Европа.

Нужни са ни всякакви нови попълнения. По отношение организацията в клуба всичко е нормално. Имаме обещания за трансфери. Изненада е за мен оставката на Гонзо, който ме покани в Левски. Разбирам го, Левски дълго време не е направил нищо особено. Левски нямаше такива пари, каквито има например Лудогорец. Нормално е Лудогорец да е с предимство. Левски нямаше пари, но преживя този период. Сега имаме, но той си отиде. Изненада е за мен, защото той е храбър човек.

Контузията на Лукин е сериозна, може би ще отсъства около 3-6 месеца. Бурабия си е счупил пръста, бил е някъде на планина и карал колело. Нар и Бабатунде идват утре. Христов и Александров са национали. На Менголо не разчитам. Йоргачевич може би в петък ще дойде. Ще се съберем до неделя и ще направим добър тим. Бедоя подписа с Аполон (Лимасол). Близнаците – единият Ради си отива, Боби би трябвало да остане. Ще каже на Ники Илиев (шеф на УС на клуба – б.р.)какво е решението му. По този начин никога не съм правил селекция. Гледам по дискове, по телевизия. Винаги съм гледал по мачове и така съм правел селекцията. На 80% имаме сигурност, че са качествени футболисти.“

Левски започна подготовка с двама нови футболисти. Това са Димитър Пиргов (Славия) и Иво Малинов. Вторият обаче почти сигурно мяма да остане на “Герена”.

Третото ново попълнение на “сините” – Хеан Деса се очаква да пристигне до края на седмицата.

Голяма част от чужденците пропуснаха първата тренировка, тъй като са пуснати в по-дълга почивка. Става дума за новото попълнение Хеан Деса, както и Максимилиан Карнер, Джереми де Ноойер, Джъстин Менголо, Бабатунде Адениджи, Франсис Нар, Боян Йоргачевич и Сърджан Лукин. Румънецът се появи на “Герена”, но не тренира. Оказа се, че централният бранител е получил контузия в мача с Берое (1:2) в последния кръг на миналото първенство. Той е увредил коляното си и ще се възстановява между 3-6 месеца.

Румънецът е скрил за проблема с надеждата, че не е нещо сериозно. Едва при старта на подготовката от щаба на “сините” разбрали за състоянието му. Старши треньорът Люпко Петрович останал бесен от отношението на Лукин.

Ето и 20-те футболисти, които се включиха в заниманието:

Вратари: Димитър Шейтанов и Николай Кръстев

Защитници: Галин Ташев, Веселин Минев, Димитър Пиргов (дошъл в Славия), Иво Малинов (на проби), Деян Иванов, Мики Орачев, Сашо Александров

Полузащитници:
Борислав Цонев, Георги Костадинов, Ивайло Найденов, Алекс Боримиров, Георги Янев, Мигел Бедоя, Роман Прохазка

Нападатели: Станислав Иванов, Божидар Краев, Илия Димитров и Атанас Кабов.
Снимка: LAP.bg

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4