Кой колко струва на Евро 2016

Специалисти изчислиха, че на Европейското първенство по футбол ще вземат участие 552 играчи, чиято трансферна стойност е около 5 млрд. евро. Отборът с най-скъпоструващите играчи е този на Германия. Бундестима притежава футболисти, струващи 562 млн. евро. Следващият по стойност на участващите в него отбор, който ще бъде част от европейското, е този на Испания. Играчите на Ла Фурия са с общо цена 557,50 млн. евро. Белгийците са трети с обща стойност на играчите в тима 460,9 млн. евро. В класацията на четвърта позиция се нареждат домакините, а пети е тимът на Англия. отборът с най-ниска обща стойност на футболистите в него е този на Унгария с 27,3 млн. евро. 
Играчите от Евро 2016 са по-скъпи с повече от 200 милиона евро в сравнение с тези, които взеха участие на Световното първенство в Бразилия преди две години.

Агенция Блумбърг обаче излезе със своя класация, според която играчите в отбора на Испания са най-скъпи, а след тях са германците.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4