ЦСКА се включва в благотворителен турнир в подкрепа на Альоша Димитров

В събота (4 юни) на стадиона в кв. Бенковски започва благотворителен турнир, организиран в подкрепа на бившия футболист и дългогодишен треньор в школата на ЦСКА Альоша Димитров, каза на пресконференция в Пресклуб „България” Атанас Стоилов, треньор на ФК „Искър”, един от инициаторите и организаторите на турнира.

Ще участват осем юношески отбора, разделени в две групи по четири:

Група “А”: ФК „Искър” /Герман/, ПФК „Септември”, ФК „Витоша” и ФК „БМ Спорт”

Група “Б” :ФК „Бенковски”, ПФК ЦСКА, ФК „Атлетик” 11, ФК „Отбор приятели”

Срещите ще се играят в два уикенда. На 4 юни от 9.00 ч е откриването на турнира с демонстративен мач между ФК „Искър” и ФК „Бенковски”, а от 10.00 ч започват първите срещи в групите, на 5 юни са вторите, а на 11 юни- третите. На 12 юни са полуфиналите и финала, който започва в 13.00 ч. Всички срещи ще се играят в две полувремена по 25 минути. Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Альоша Димитров за подпомагане на неговото лечение.

„Целта на този турнир е да се даде повече гласност на сериозния здравословен проблем на Альоша Димитров, който от година се бори с рака. Надяваме се да откликнат повече хора, за да се съберат повече средства. Има и други инициативи, които се организират в негова подкрепа, което ни радва. Вчера се проведе Мач на приятелството, организиран от Българската лига по футзал. Един срещу друг, но в същото време и заедно в подкрепа на Альоша, се изправиха ветераните на ЦСКА и на Витоша (Бистрица), като двата тима бяха подсилени от треньори от ДЮШ на Славия, приятели на Димитров и негови съотборници и възпитаници”, уточни пред репортерите Атанас Стоилов.

Турнирът се осъществява с подкрепата на Зоналния съвет на БФС – София и медийното партньорство на сайта vitoshanews.com.

Альоша Димитров е роден на 24 ноември 1951 г. В кариерата си е играл за „Родопа“ (Смолян), „Локомотив” (Пд), „Академик“ (София), ЦСКА и „Спартак“ (Плевен). В продължение на дълги години работи в детско-юношеските школи на „Левски“ и ЦСКА. Бил е още старши треньор на „Септември“ (Сф), както и селекционер на юношеския национален отбор.

За контакти с организаторите: 0888391167 – Христо Георгиев, 0888687288 – Атанас Стоилов

Сметка, чрез която можем да помогнем:
Първа инвестиционна банка
IBAN BG96FINV91501016748712
Альоша Анастасов Димитров
Ние 3Ние 1НиеНие 4


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4