Пореден протест за безумието „Северна скоростна тангента“

Безумието, наречено „Северна скоростна тангента“ в София, продължава с пълна сила. След откриване на различни участъци на съоръжението, гръмките хвалби на ЛиБето на Бойко се оказа, че то е нефункционално.

Такъв коментар прави организаторът на ВМРО за София Стефан Грънчаров по повод нарасналото недоволство от столичани, живеещи в близост до новата тангента. Той и информира, че на 19 май – четвъртък, от 9.00 ч. пред Столична община ще се проведе граждански протест срещу неуредиците, породени от северната тангента.

Ето какво казва още Грънчаров:

Вместо да улеснява трафика на хората, живеещи по трасето му, то ги затруднява повече от преди. Липсата на нормално връзка между тангентата и селата Требич и Илиянци причинява страхотно неудобство на хората. Километричните тапи рано сутрин на пристигащи към София коли от Своге, Нови Искър и всички населени места в Искърското дефиле изнервят всички.

Последното безумиe е откъсването на село Мрамор заради поредните строежи. Така на жителите на селото им е по-лесно да стигнат до Калотина, отколкото до центъра на столицата.

След близо двегодишната борба на собственици на отчуждени имоти да получат нормална цена за земята си сега отново избухва справедливият гняв на хората.

Инициативен комитет от Требич започна подписка срещу всички тези безумия. Вече има събрани и над 1000 подписа на жителите на Нови Искър, Требич, Илиянци, а дори има подписали се от Своге. Всички, засегнати от тангентата, стягат и протест пред Столична община в 9 часа на 19-и май.

Още от самото начало „шопетата“ въстанаха срещу проекта, наричайки го пладнешки обир. През целия период на изграждането на „тангентата“ имаше протести, проблеми с маршрута на трасето, спорове за цената на отчуждаване на земята, които стигнаха дори до съда – не само българския, а дори този в Страсбург.

През повечето време чиновниците от Агенция „Пътна инфраструктура“ не искаха дори и да чуят за искането на хората, но когато сроковете за „прибирането“ на едни европари наближиха своя край, всички омекнаха. Но това бе прах в очите на жителите на кварталите и селата в северната част на София. Никой не се нае да намери цялостно решение на проблемите им. Именно затова на все повече хора почва да им писва и да се включват в борбата срещу чудото, наречено „Северна скоростна тангента“.

Именно затова ние от ВМРО подкрепихме каузата по площади, читалища, блокади, институции и т.н. Именно затова с Ангел Джамбазки, Димитър Антов, Карлос Контрера и всички други от ВМРО продължаваме да устояваме интереса на потърпевшите. Борбата продължава.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4