Каракачанов: Нямаме място в мнозинството, ако се върне старият Изборен кодекс

Ако в парламента четирите формации, които съставляват мнозинството, предпочетат да жертват сигурността на България и да спрат промените в Изборния кодекс, ВМРО няма как да участва в това мнозинство.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той коментира наложеното от президента вето на текстовете в Изборния кодекс, отнасящи се за гласуването в чужбина.

Целта на Патриотичния фронт беше да ограничим възможността на Турция да се меси във вътрешните работи на България. Не се постигна обратния ефект, правата на българите не са ограничени, смята той.

Лидерът на ВМРО заяви, че категорично не приема тезата, че българи в чужбина негодуват, защото ще похарчат пари за пътуване и време, за да стигнат до изборните секции, а в същото време въобще не ги интересува какво се случва в Турция на български избори.

Предстоят разговори с премиера Бойко Борисов за Изборния кодекс и на тези разговори ние ще заявим, че сигурността на държавата стои над всичко. Не може да си играем с бъдещето на нашата страна, заяви Каракачанов. Според него министър-председателят е премиер на всички българи и няма как да постави друго на първо място освен стабилността и суверенитета на България.

Не е вярно, че искаме да ограничим правата на българите зад граница. Ако погледнете реално ВМРО е организацията, която 20 години се опитва да защитава интересите на българите в чужбина, подчерта Каракачанов.

Нека да измислим вариант как да спрем възможността на Турция да се бърка във вътрешните работи на България. Има ли информация, че една турска банка в България се готви да раздаде 6 милиарда долара на свои поставени фирми в полза на една политическа сила за купуване на земя и развиване на бизнес. Говоря за новата партия, която се появи. Питам нормално ли е България да бъде жертва на тази неосманиска политика, която Турция провежда, каза още Каракачанов.

Сигурността на държавата е много по-важна от това един човек, завърнал се преди 6 месеца от чужбина да тропа по масата и да говори са нарушени права, каза още председателят на ВМРО в отговор на събеседника си в студиото, който влезе в остър спор заради секциите в чужбина.

Categories: Политика

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4