Шок: Два трупа след пожар в завод “Арсенал”

Директорът на пожарната гл. комисар Николай Николов потвърди за две жертви при инцидента в завод „Арсенал” днес. Трагедията станала при обработка на барутни вещества в цех Завод 3.Трима души са работели, когато е избухнал взривът. Спасителните екипи били на мястото на инцидента 5 минути след подаването на сигнала. Установили, че двама от работниците са загинали, а третият е ранен. Останалите работници са напуснали сградата.

В съобщение от завод „Арсенал” заявяват, че не взрив, а запалване по време на настройка на оборудване в барутния Завод 3 са причина за инцидента, възникнал тази сутрин около 10,30 часа на територията на завода. Това е съобщил изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев.

При възникналото запалване са загинали двама мъже, участващи в непосредствената настройка на оборудването. Създадена е специална група, която да разследва причините, довели до трагичния инцидент. Към момента няма конкретни данни, предизвикали нещастието. Своевременно са напуснали сградата останалите работещи там, няма други пострадали, нито разрушения. Към момента не може да се предостави повече информация, компетентните органи извършват разследване, уточняват още от управата на фирмата.

В момента няма опасност за повторни взривове. Не е констатирано и замърсяване на въздуха в района, мобилна лаборатория ще следи за чистотата на въздуха.

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4