Трагедия! Откриха мъртъв мегазвездата Принс

Трагичната новина за внезапната смърт на музикалната легенда Принс, обиколи за минути целия свят. Според първоначалната информация 57-годишният изпълнител е починал вследствие усложнение от грип, съобщава TMZ. Бездиханното тяло на музиканта е намерено в имението му Paisley Park в щата Минесота рано в четвъртък сутринта. В 9,43 ч. на спешния телефон 911 е подаден сигнал за “намерено бездиханно лице от мъжки пол”.

Певецът, чието пълно име е Принс Роджърс Нелсън, получи спешна медицинска помощ на 15 април. Тогава той бе принуден с частния си самолет да направи аварийно кацане в Илинойс. На следващия ден Принс се появи пред феновете си и ги увери, че той е добре. Близки на музиканта са заявили пред TMZ, че той се е борил с грипа.

Преди последната му публична изява обаче Принс бе принуден да отмени два концерта поради здравословни проблеми.

Принс се превръща в международна звезда през 1982 г. след пробива с албума си “1999”. Носител е на 7 музикални награди “Грами”, а продажбите на неговите изпълнения надхвърлят над 100 милиона албума. По време на кариерата си Прис и спечели Оскар за най-добра оригинална песен рейтинг за Purple Rain през 1985.

Принс е бил женен два пъти – за първи път за своята танцьорка Майти Гарсия. Те се разделят през 2000 г. След това той се жени за Мануела Tестолини, но те се разделят през 2006 г.

Има доказателство, че смъртта на Принс не е неочаквана, тъй като световноизвестният певец започнал да пише мемоарите си само преди месец. Близки до Принс източници разкриват, че били изненадани когато разбрали, че той е започнал проекта. Това е нещо, което е обмислял от години, но никога не е захващал. Принс успял да завърши около 50 страници от мемоарите си, преди да почине.

Нещо повече – миналия петък, след като бе приет в болница заради тежък грип, той се обърнал към тълпа от фенове, които го чакали близо до дома му. Принс им казал: „Изчакайте няколко дни, преди да отправяте молитви”, съобщи tmz.com.

От каквото и да е страдал Принс, то е било достатъчно сериозно, за да го принуди да отмени две представления преди няколко седмици. Още повече, че заради това се е наложило самолетът му да кацне спешно в петък само на 48 минути път от дома му.

След като влязъл в болница Принс бил разстроен, че новината за хоспитализирането му се разпространила светкавично. Той се страхувал, че хората ще помислят, че вече е мъртъв.

Превод: БЛИЦ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4