Пловдив се подготвя за ,,Национален шампионат по пица’’

Градът под тепетата събира на една сцена всички кулинарни майстори в рамките на Пролетния панаир. На 22 април за пета поредна година се очаква ,,Националният шампионат по пица’’, като специално за събитието от Лондон пристига Анатоли Колев. За 2016 година темата на конкурса е ,,Пица-Autore’’- продуктът се приготвя от съставки, характерни за съотвения регион на участника.В сърeвнованието се борят от желаещи от България и чужбината в категориите ,,пица класик- кръгла’’ и “пица-акробатик’’, която е нова за програмата.

Въртене на тестото е техника, която поставя връх в подобни надпревари, но показва завидните пластични движения на претендента. ,,Пица-акробатика’’ се прави технично, плавно и умело от истинския гуру-пицар, усетил допира с тестото. По думите на Радостин Кирязов, вицепрезидент на Асоциацията на пицарите, която е и организатор на събитие – българите правят хубава пица, но нямат куража да покажат талант на сцената, защото избягват състезанията. За това той кани всички професионалисти да не се крият, а да направят един вкусен шедьовър на 22 април в Пловдив. Наградата за първенеца е курс по пица гурме и нови техники в пицарството във Фабриката за брашно в Бергамо, Италия.
Да пожелаем успех на смелите ентусиасти!
Време е нашенците да покажат, че могат да учат и италианците на кулинария!

Петя Антова


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4