100 кв./ч. подпомагане на енергийно бедни

Предстои да бъде определена границата за подпомагане на енергийно бедните, това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов. Той заяви, че ще се търси вариант, при който да се осигури потребление на енергийно бедните до 100 кв./ч., като половината от тях бъдат заплащани от специален фонд. Това се отнася само за електроенергията, а не и за съпътсващите я мрежови услуги. Ще има разлика при подпомагането на потребители, които използват парно и тези, които се топлят с потребяване на еленергия. Границата за консумираното електричество ще бъде по-голяма от тази за парно. Все още се обсъжда, как потребителите да бъдат подпомагани от специално създадения за това фонд.

В групата на подпомаганите ще влизат хора с над 90% нетрудоспособност, възрастни над 75 год., които живеят сами и имат пенсии под прага на бедност, родители, чиито деца са с увреждане. Критериите за подпомагане ще станат ясни след съгласуване на КЕВР с Министерство на труда и социалната политика. Те ще станат ясни до края на април или през май, добави още Иванов.

Categories: Икономика

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4