Налагат прилично облекло в час

Директорите на училища трябва да могат сами да решават, какво е прилично облекло и дали ученичките могат да носят бурки в часовете. Това е необходимо, според министъра на образованието Миглена Кунева, която се обяви и за възстановяване Съвета по религия към Министерство на образованието. Според Кунева трябва да има толерантност към изповядването на всички видове религии.

Министър Кунева коментира и опашките за записване на първокласници в София, като увери, че няма да има незаписано дете. Според нея трябва да се обръща повече внимание на учителите, тъй като те са в основата на доброто образование на децата.

„Законът, който влиза в сила от август, ще се приложи през нови учебни програми именно за първи и пети клас от следващата учебна година. Вие сте ледоразбивачът на реформата”, обърна се към учителите вицепремиерът.

Тя беше категорична, че Министерството на образованието ще застане плътно зад учителите и ще им окаже подкрепа на всяка крачка от прилагането на закона.

Експерти от МОН ще тръгнат на обиколки из цялата страна за провеждане на обучения. Планирано е също обучения на експертите от регионалните инспекторати по образованието за прилагане на новия образователен пакет. До края на юни ще има обучения на учителите в първи и пети клас.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4