ПАОК и Бербатов с тежко наказание

Гръцкият футболен съюз издаде тежко решение заради поведението на публиката и прекратената среща между ПАОК и Олимпиакос за Купата на Гърция, пише “Дневник”. ПАОК ще бъде лишен с пет точки от актива си, ще играе пет мача без публика и ще трябва да плати глоба от 112 хиляди евро. ПАОК, където в момента играе и българинът Димитър Бербатов, има право да обжалва решението на Дисциплинарната комисия, за да намали поне малко наказанието си.

Сблъсъкът от полуфиналите на турнира бе прекратен в продължението на срещата при резултат 1:2. Причината срещата да бъде прекратена бяха феновете на домакините, които започнаха да хвърлят факли и предмети по терена, недоволни от развоя на събитията и съдийските отсъждания.

Някои привърженици дори нахлуха на терена, а тяхна жертва стана и треньорът на гостите, който бе уцелен с бутилка вода в гърба.

Заради инцидента, правителството на Гърция спря турнира и въпреки настояването на ФИФА и УЕФА, засега отказва да го поднови.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4